Mies juotti 13-vuotiaalle viinaa ja pakotti seksiin – hovioikeus piti 8 vuoden vankeustuomion ennallaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies juotti 13-vuotiaalle viinaa ja pakotti seksiin – hovioikeus piti 8 vuoden vankeustuomion ennallaan

Mies oli ollut tekoaikana 13-vuotiaan tytön kanssa sukupuoliyhteydessä sekä harjoittanut tämän kanssa suuseksiä, johon liittyi myös väkivaltaa.

12.4. 10:18

Keski-ikäinen savolaismies on tuomittu kolmesta törkeästä lapsenraiskauksesta sekä useista muista kahteen lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista kahdeksan vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt ennallaan Etelä-Savon käräjäoikeuden vuosi sitten kesäkuussa miehelle langettaman ankaran vankeustuomion. Uhrille maksettavaa korvausta tilapäisestä psyykkisestä haitasta hovioikeus korotti tuhannella eurolla. Korvauksia uhrilleen mies joutuu maksamaan yhteensä 27 000 euroa.

Mies oli ollut tekoaikana 13-vuotiaan tytön kanssa sukupuoliyhteydessä sekä harjoittanut tämän kanssa suuseksiä, johon liittyi myös väkivaltaa. Mies oli toistuvasti tyrkyttänyt alaikäiselle uhrilleen alkoholia, kerran niin paljon, että uhri menetti tajuntansa ja sai alkoholimyrkytyksen.

Seksuaalirikoksia tehdessään mies käytti oikeuden mielestä hyväkseen uhrin ihastusta itseensä. Pelkonsa ja avuttomuutensa vuoksi tämä oli oikeuden mielestä puolustuskyvytön. Teot tapahtuivat kolmen kuukauden aikana miehen asunnolla, johon tyttö oli mennyt miehen pyynnöistä.

Mies tuomittiin myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, jonka uhrina oli hänen oman poikansa tyttöystävä. Mies oli kosketellut alaikäistä tyttöä asunnollaan heidän ollessaan siellä kahdestaan.

Törkeä lapsenraiskaus on tullut rikoslakiin huhtikuussa 2019. Sen rangaistusasteikko on neljästä kahteentoista vuotta vankeutta.

Ilta-Sanomat ei julkaise tuomitun nimeä uhrin suojelemiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?