Näin poliisi toimii Espoossa ja Helsingissä havaitun suden kanssa – useita partioita etsinyt eläintä

Susi ei ole poliisin mukaan aggressiivinen. Se ei ole näyttänyt hampaitaan eikä murissut.

10.4.2021 14:50

Helsingissä lauantaina havaittu susi on siirtynyt Espoon puolelle. Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Ilpo Kojola ja Helsingin riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Paula Laukkanen vahvistivat aiemmin lauantaina Ilta-Sanomille, että kuvien perusteella kyseessä on todennäköisesti susi.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on ollut lauantaina usean partion voimin etsimässä sutta. Paikalla on ollut myös suurristavirka-avun väkeä.

– Kyseessä on todennäköisesti emonsa jättämä susi, josta viimeisin havainto on hieman ennen kello yhtätoista, yleisjohtaja, rikoskomisario Ilmari Hallamaa Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo Ilta-Sanomille.

Hänen mukaansa tämänhetkisten tietojen mukaan kyseessä ei ole niin sanottu ongelmasusi. Tilanne on tällä hetkellä rauhallinen.

– Susi ei ole osoittanut mitään aggressiivisuuden merkkejä. Se ei ole näyttänyt hampaitaan eikä murissut. Kyse on silti villieläimestä eikä sitä pidä lähestyä, vaan havainnoista on ilmoitettava hätäkeskukseen puhelinnumeroon 112, hän sanoo.

Hallamaa kertoo, että tilannearvio on nyt se, että kyseessä on nuori yksinäinen susi, joka etsii reviiriään.

– Sudesta ei ole aiemmilta päiviltä havaintoja. Pyrimme ohjaamaan suden pois. Todennäköiseltä näyttää, että susi etsiytyy pimeyden turvin pois kohti metsiä.

Tavoitteena on hänen mukaansa se, että susi hakeutuu itse pois.

– Suden lopettaminen on aivan viimesijainen keino, Hallamaa kertoo.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi aiemmin lauantaina Twitter-tilillään, että havaintoja sudesta oli tehty Espoon Laajalahdessa.

Helsingin riistanhoitoyhdistyksen petoyhdyshenkilö Paula Laukkanen kertoo, milloin susi voidaan ampua

– Jos susi uhkaa henkeä tai terveyttä, poliisi voi tehdä päätöksen sen lopettamisesta. Riistakeskus puolestaan voi myöntää poikkeusluvan suden ampumiseen, jos joku hankala yksilö aiheuttaa ihmisille vaaraa toistuvasti, Laukkanen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?