Janne Tranbergin apuriksi väitetty mies kuoli tutkintavankeudesta vapauttamisen jälkeen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Janne Tranbergin apuriksi väitetty mies kuoli tutkintavankeudesta vapauttamisen jälkeen

Mies ehti olla vain kaksi viikkoa vapaudessa ennen kuolemaansa.

Janne Tranberg oli Katiska-jutun toinen pääsyytetty. Tuomio annettiin torstaina.­

8.4. 13:45 | Päivitetty 8.4. 14:00

Katiska-jutun syytetyistä yksi kuoli ennen tuomion antamista kesken oikeudenkäynnin. Tämä käy ilmi Helsingin käräjäoikeuden torstaina antamasta tuomiosta.

Kuollutta miestä epäiltiin Janne ”Nacci” Tranbergin johtamaan ydinryhmään Katiska-jutussa kuuluneeksi. Poliisin mukaan hän oli kuulunut moottoripyöräkerho Cannonball MC:n lähipiiriin. Tranberg kuului aiemmin Cannonballin johtajistoon ennen välirikkoa vuonna 2017.

Mies kuoli IS:n tietojen mukaan 43-vuotiaana kesäkuussa 2020. Hän kuoli vain noin kaksi viikkoa sen jälkeen, kun hänet oli vapautettu Katiskaan liittyneestä tutkintavankeudesta.

Mies oli syytteessä neljästä törkeästä huumausainerikoksesta. Kuoleman takia kaikki syytteet jäävät sillensä.

Mies itse myönsi vain yhden avunannon. Hän myönsi toimineensa lyhyen ajan huumeiden postittajana.

Oikeudessa mies arvosteli syyttäjien laskutoimituksia, kun häntä kuultiin toukokuussa 2020. Hänen mukaansa tarkkoja määriä ei aina pyritty laskemaan, vaan arviot määristä pohjautuivat ihmisten kuvailuihin kuten ”Aku Ankan taskukirjan kokoinen pala” tai ”sentin pinkka”.

– Esimerkiksi minua syytetään yhteensä 2,5 kilosta MDMA:ta, vaikka sitä on tuotu maahan vain kaksi kiloa ja sekin on jaettu vähintään neljä eri postittajan kesken, 43-vuotias sanoi oikeudessa.

Kuulemisen jälkeen mies vapautettiin tutkintavankeudesta. Tuolloin käräjäsalissa hän riemuitsi, kapsahti yleisössä odottaneen naisen kaulaan ja syleili tätä lämpimästi.

Kuolleen miehen puolustautumiskulut jäävät valtion vahingoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?