Samu Haber sai 5 490 euron sakot Katiska-jutussa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Samu Haber sai 5 490 euron sakot Katiska-jutussa

Sunrise Avenuen laulajalle tuomio kokaiinin käytöstä Turun Ruisrockissa.

8.4. 10:21 | Päivitetty 8.4. 13:39

Sunrise Avenue -yhtyeen laulaja Samu Haber tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kymmeneen päiväsakkoon huumausaineen käyttörikoksesta.

Rangaistus on hyvin lievä, mutta huippusuositun muusikon tuloilla sakkomäärä nousee korkeaksi. Maksettavaksi tuomittu sakko on peräti 5 490 euroa.

Samu Haber Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2020.­

Haberin syyte liittyi tapahtumiin Turun Ruisrockissa heinäkuussa 2019. Syyttäjien mukaan Haber otti vastaan Niko Ranta-ahon huumeita viisi grammaa. Syyttäjät vaativat hänelle rangaistusta huumausainerikoksesta.

Oikeudessa Haber myönsi syyllistyneensä vain huumausaineen käyttörikokseen. Hänen käyttämäkseen myöntämänsä kokaiinimäärä oli 0,2 grammaa.

– Kyllä minä ihan itse menin siellä urpoilemaan. Kukaan ei ole minua myrkyttänyt, ja olen ihan iso poika. Itse toimin siellä tyhmästi, Haber sanoi toimittajille oikeudessa syyskuussa 2020.

Haber itse myönsi oikeudessa saaneensa eräältä henkilöltä ja käyttäneensä pienen määrän kokaiinia. Määrää hän ei tarkasti osannut arvioida.

Syyttäjän todisteena viidestä grammasta olivat Ranta-ahon puheet poliisin tilakuuntelussa Ruisrockin bilekämpässä.

– Vittu Haberille varmaan joku vitun femma, päihtynyt Ranta-aho selitti nauhalla.

Haber itse ei kämpällä ollut eikä viestitellyt Ranta-ahon kanssa.

Käräjäoikeus toteaa, että kuuntelutallenteet ovat osin epäselviä ja seurue hyvin päihtynyt. Oikeuden mielestä on mahdollista, että Ranta-ahon ilmaisu ”femmasta” oli liioiteltu. Haber tuomittiin siitä määrästä, jonka tämä itse myönsi.

Juttua täydennetty kello 13.30.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?