Niko Ranta-aholle ja Janne Tranbergille yli 10 vuoden vankeustuomiot - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Niko Ranta-aholle ja Janne Tranbergille yli 10 vuoden vankeustuomiot

Katiska-vyyhdin pääsyytetty Niko Ranta-aho tuomittiin 11 vuoden vankeuteen. Janne ”Nacci” Tranberg tuomittiin puolestaan 12 vuoden ja 11 kuukauden vankeuteen.

8.4. 10:04 | Päivitetty 8.4. 11:31

Helsingin käräjäoikeus antoi massiivisessa huumausaine- ja dopingainevyyhdissä tuomion torstaina aamulla.

Niko Ranta-aho ja liivijengi Cannonballin ex-johtaja Janne ”Nacci” Tranberg olivat Katiska-vyyhdin pääsyytettyjä.

Tranberg tuomittiin 12 vuoden ja 11 kuukauden vankeuteen. Hänen rikoskumppaninsa Niko Ranta-aho tuomittiin puolestaan 11 vuoden vankeuteen.

Niko Ranta-ahon rangaistusta on lievennetty, koska hän tunnusti pääosan rikoksista, minkä lisäksi hän paljasti huumausaineiden maastokätköjä. Niistä on saatu takavarikoitua huomattava määrä erittäin vaarallisia huumausaineita.

Janne Tranberg (vas.) KRP:n kuvassa. Niko Ranta-Aho Helsingin käräjäoikeudessa kesäkuussa 2020.­

Käräjäoikeuden mukaan Niko Ranta-aho syyllistyi lukuisiin törkeisiin huumausainerikoksiin, törkeisiin dopingrikoksiin, lääkerikoksiin, huumausainerikokseen sekä entisen kumppaninsa Sofia Belórfin pahoinpitelyyn.

– Ranta-aho on menetellyt syytteen teonkuvauksen mukaisesti tönimällä ja lyömällä Belórfia useita kertoja sillä seurauksella, että tämän olkavarteen on aiheutunut verenpurkaumia, käräjäoikeus totesi pahoinpitelystä.

Janne Tranberg syyllistyi puolestaan lukuisiin törkeisiin huumausainerikoksiin, törkeisiin dopingrikoksiin ja lääkerikoksiin.

Käräjäoikeuden mukaan Ranta-aho ja Tranberg järjestivät Suomeen huomattavia määriä erittäin vaarallisia huumausaineita, lääketabletteja ja dopingaineita. Käräjäoikeuden mukaan rikoksia on tehty vuosien 2017–2019 välisenä aikana, toiminta on kuitenkin painottunut vuosille 2018–2019.

Tranberg on määrätty pidettäväksi edelleen vangittuna. Lisäksi Niko Ranta-aho on määrätty vangittavaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?