THL: Korona­rajoituksilla ja ravintoloiden sululla selvä vaikutus – tartunta­määrät laskussa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Korona­rajoituksilla ja ravintoloiden sululla selvä vaikutus – tartunta­määrät laskussa

Koronatilanne Suomessa on menossa parempaan suuntaan, kerrottiin STM:n ja THL:n jokaviikkoisessa katsauksessa.

8.4. 6:48 | Päivitetty 8.4. 11:50
  • IS seurasi tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä. Tekstiseuranta löytyy artikkelin lopusta.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät torstaina tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin koronatilannetta Suomessa. Samassa yhteydessä kuultiin tuoreimmat tiedot koronarokotusten tilanteesta. Lisäksi kuultiin katsaus lasten ja nuorten keskuudessa tapahtuneista tartunnoista.

Tilannekatsauksessa olivat mukana johtaja Pasi Pohjola STM:stä sekä Taneli Puumalainen ja Otto Helve THL:sta. Puumalainen kertoi tilaisuuden alussa, että Suomessa raportoidaan tänään 429 uutta koronavirustartuntaa, mutta THL vahvisti reilua tuntia myöhemmin, että uusia tapauksia on 426.

Uusien koronavirustapausten määrä vähentyi Suomessa jo ennen pääsiäistä, ja tämä laskusuuntaus jatkuu edelleen. Taudin ilmaantuvuus on nyt noin 133 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana ja ilmaantuvuus on alentunut koko maan tasolla.

THL:n ylilääkäri Otto Helve (vas.), STM:n johtaja Pasi Pohjola ja THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronavirustilanteen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 8. huhtikuuta 2021.­

THL arvioi tilannekatsauksessa, että annetut suositukset ja rajoitukset sekä ravitsemisliikkeiden sulku ovat selvästi olleet vaikuttavia. Hyvä suuntaus voidaan saada jatkumaan, kun rajoituksia pidetään edelleen yllä eikä niitä pureta liian aikaisin eikä nopeaan tahtiin.

Puumalaisen mukaan yli miljoona ihmistä on saanut Suomessa ensimmäisen koronavirusrokoteannoksen. 80 vuotta täyttäneistä rokotettuja on nyt yli 85 prosenttia ja 70 vuotta täyttäneistä noin 72 prosenttia. Työikäisissä eli 20–64-vuotiaissa rokotettuja on reilut kahdeksan prosenttia ja koko väestössä runsas viidennes.

Tehohoitopotilaiden määrä on pienentynyt viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana. Samoin muun koronavirukseen liittyvän sairaalahoidon tarve on vähentynyt.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?