THL: Suomessa todettu kaksi uutta korona­kuolemaa ja 348 tartuntaa – katso oman kuntasi tilanne - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa todettu kaksi uutta korona­kuolemaa ja 348 tartuntaa – katso oman kuntasi tilanne

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu 2 262 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

7.4. 11:40 | Päivitetty 7.4. 14:05

Suomessa on todettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa ja 348 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Eilen uusia koronatapauksia raportoitiin 331 ja maanantaina 341.

Ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden on ollut laskussa viime aikoina. Koko maan osalta luku on noin 133. Suomen sisällä kärkisijaa pitää yhä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, mutta luku (256) on laskussa.

Koronakuolemia on nyt raportoitu yhteensä 862.

Suomessa sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi yhteensä 250 potilasta, eli yksi vähemmän kuin eilen. Sairaalahoidossa olevista potilaista 45 on teho-osastolla. Määrä on sama kuin eilen.

Itä-Savossa tartuntojen määrä on kasvanut nopeasti

Nousevia koronatartuntalukuja on sen sijaan Itä-Suomessa, jossa uusien todettujen tartuntojen määrä on kasvanut Itä-Savossa ja lievemmin Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

Itä-Savossa on tällä hetkellä kolme tunnettua aktiivista tartuntaketjua, joista on tullut melko paljon tartuntoja, kertoo Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin vastaava johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen. Kahdessa viikossa koronatartuntoja on todettu 64. Aiemmalla kahden viikon ajanjaksolla tartuntoja oli 13.

Luukkonen näkee positiivisena, että vaikka tartuntoja on aiempaa enemmän, suuri osa niistä todetaan karanteenissa jo olevilta.

– Väestöpohjaltaan pienellä alueella luvut kyllä näyttävät rumilta, Luukkonen kommentoi.

Myös Kymenlaakson tilanne on vaikeutunut nopeasti.

Kaikkiaan koronatartuntoja on Suomessa todettu nyt hieman yli 80 400.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?