Mikä sai Turun epäillyn murhaajan tappamaan? 5 avointa kysymystä Pernon surmista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mikä sai Turun epäillyn murhaajan tappamaan? 5 avointa kysymystä Pernon surmista

Turun Pernon lähiössä pääsiäisenä tapahtunut rikossarja jättää edelleen auki useita kysymyksiä.

Vasemmalla: Kynttilöitä tapahtumapaikalla sunnuntaina. Keskellä: syytetty oikeudessa tiistaina. Oikealla: Poliisin tutkimuksia paikalla lauantaina.­

7.4. 6:01

Turussa Pernon lähiössä tapahtui lauantaina neljän aikaan aamuyöllä rikossarja, jota poliisi tutkii nyt kahtena murhana ja kolmena murhan yrityksenä.

Näiden lisäksi poliisin tiistaina vangituksi esittämää 27-vuotiasta miestä epäillään ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Poliisin käsityksen mukaan teon varsinaisena kohteena oli 27-vuotias mies, joka kuoli ampumisessa, sekä mahdollisesti miehen kanssa samassa asunnossa olleet henkilöt. Tapahtuma-asunnosta löytyi myös 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen, jotka kertoivat olleensa piilossa epäillyltä tekijältä.

Menehtynyt 25-vuotias nainen ja teräaseesta vammoja saanut 29-vuotias mies olivat tekijälle entuudestaan tuntemattomia. Poliisin mukaan he olivat sivullisia uhreja.

1. Mikä yhteys on kahdella asunnolla?

Traaginen tapahtumasarja liittyy kahteen saman kerrostalorapun asuntoon, joista toinen sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa ja toinen kolmannessa kerroksessa. Näiden kahden asunnon ovissa lukee sama, yleinen suomalainen sukunimi. Poliisi on tutkinut molempia asuntoja.

Surman pääasiallinen kohde asui kolmannen kerroksen asunnossa. Poliisi ei kommentoinut Ilta-Sanomien esittämää kysymystä, voiko olla mahdollista, että epäilty tekijä on sukunimisekaannuksen vuoksi mennyt ensimmäiseen kerrokseen väärälle ovelle kolkuttelemaan.

2. Kuinka ”sivulliset uhrit” joutuivat epäillyn tekijän uhreiksi?

Poliisin mukaan menehtynyt 25-vuotias nainen ja teräaseesta vammoja saanut 29-vuotias mies olivat tekijälle entuudestaan tuntemattomia. Poliisi ei ole kertonut, miksi ja miten nämä uhrit osuivat tekijän tielle.

3. Tunsivatko uhrit toisensa?

Myös se, tunsivatko nämä uhrit kolmannen kerroksen uhreja, on vielä hämärän peitossa. Sama sukunimi viittaa myös mahdollisuuteen sukulaisuudesta.

Tosin sukunimi on erittäin yleinen suomalainen sukunimi, joten on mahdollista, että samassa rapussa asuu kaksi toiselleen tuntematonta, saman sukunimistä henkilöä.

4. Mikä on motiivi?

Tutkinnanjohtaja Kristiina Kontio kertoi tiistaina Ilta-Sanomille, että poliisilla on tiedossa varsin hyvin teon motiivi, mutta poliisi ei halua avata sitä vielä julkisuuteen.

Tiistaina vangitulla, vuonna 1993 syntyneellä miehellä ei ollut IS:n selvityksen mukaan rikoshistoriaa viimeisen kymmenen vuoden ajalta.

Epäilty pidätettiin lauantaina aamuyöllä pian veritekojen jälkeen, jolloin hänellä oli hallussaan teräase ja luvaton ampuma-ase. 27-vuotiasta miestä epäillään nyt myös ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Poliisi ei ole kommentoinut, liittyvätkö surmat huumeisiin.

5. Oliko epäilty tekijä päihteiden vaikutuksen alainen tekojen aikaan?

Poliisi ei ole kommentoinut, oliko epäilty tekijä alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alainen pidätyksen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?