8 ihmistä loukkaantui nokkakolarissa Suomussalmella – turma sai alkunsa ohitustilanteesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

8 ihmistä loukkaantui nokkakolarissa Suomussalmella – turma sai alkunsa ohitustilanteesta

Kainuun keskussairaala nosti valmiutta suuronnettomuustilaan ensi kertaa sitten hiljattain valmistuneen remontin.

5.4. 12:49 | Päivitetty 5.4. 16:27

Kainuussa Suomussalmella on tapahtunut vakava liikenneonnettomuus, jossa on loukkaantunut kahdeksan ihmistä. Kyseessä on kahden henkilöauton nokkakolari, kertoo Kainuun soten terveysjohtaja Olli-Pekka Koukkari.

– Usean henkilön osalta on vaadittu irrottamistoimia. Ikähaarukka on noin 15 vuodesta noin 50 vuoteen, Koukkari kertoo onnettomuudesta.

Pelastuslaitoksen mukaan molemmissa autoissa oli neljä matkustajaa. Kaksi loukkaantuneista kuljetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan (Oys) ja kuusi Kainuun keskussairaalaan, jonne on onnettomuuspaikalta 120 kilometriä.

Poliisi ohjasi liikennettä kolaripaikalla.­

– Taitaa olla niin, että kuudes on juuri tulossa, kaikki muut ovat jo saapuneet (Kainuun keskussairaalaan). Ensimmäinen on leikkaussalissa, hänen vammansa ymmärtääkseni ovat henkeä uhkaavia, Koukkari kertoi hieman ennen puolta kahta.

– Muiden meille tuotujen osalta käsitykseni on, että vammat ovat vakavan ja ei niin vakavan välillä. Oysin osalta en pysty sanomaan, hän lisää.

Loukkaantuneiden joukossa ei ole yhtään henkilöä, joka olisi pelkällä tarkastuskäynnillä sairaalasta selvinnyt. Kaikilla uhreilla on jatkohoitoa vaativia vammoja, Koukkari kertoo Ilta-Sanomille.

Koukkari luonnehtii loukkaantuneiden saamia vammoja tyypillisiksi kovassa vauhdissa sattunneen nokkakolarin vammoiksi.

Kainuun keskussairaala on nostanut valmiuttaan suuronnettomuustilaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun vastavalmistuneessa Kainuun uudessa sairaalassa toimenpiteeseen turvaudutaan.

– Suuronnettomuustilan julistamisella varmistetaan ensihoidon, leikkaussalin ja sairaalan toiminta. Meillä on toki suunnitelmat suuronnettomuuksien varalle uudessa sairaalassa olleet olemassa, mutta nyt on ensi kerta, kun otamme suunnitelmat uusissa tiloissa käyttöön, Koukkari kertoo.

Tie on suljettu, poliisi ohjaa liikenteen kiertotielle

Poliisi kertoo tiedotteessa, että todistajien mukaan Kuusamon suunnasta Kajaanin suuntaan ajaneen henkilöauton kuljettaja oli lähtenyt ohittamaan pitkää autojonoa. Kuljettaja ei ehtinyt palata omalle ajokaistalleen, vaan törmäsi vastaan tulleen miehen kuljettaman henkilöauton keulaan.

Poliisin mukaan alkoholilla ei epäillä olleen osuutta onnettomuuteen.

Kolaroitua autoa kuljetettiin pois.­

Tiellä oli tapahtuma-aikaan sohjoa ja ajokeli oli heikko, poliisi kertoo.

– Olosuhteista voi kuvien perusteella sanoa, että siellä pientareet ovat olleet lumiset, tie ollut sula ja märkä, kertoo puolestaan Koukkari.

Kainuun soten tiedotteen mukaan turma tapahtui noin kymmenen kilometriä Suomussalmen pohjoispuolella, välillä Pesiönlahti–Alajärvi. Tie on suljettu liikenteeltä ja poliisi ohjaa liikenteen kiertotielle.

Pääsiäislomien takia Viitostiellä on normaalia enemmän liikennettä etenkin etelän suuntaan. Pääsiäistä Rukalla viettäneet palaavat etelän suuntaan juuri onnettomuuspaikan kautta.

Kolariauto ojassa noin kymmenen kilometriä Suomussalmen pohjoispuolella.­

Pelastuslaitos sai hälytyksen turmasta Viitostiellä hieman ennen kello kymmentä. Pelastuslaitoksen mukaan kohteessa on kolme pelastuksen yksikköä, kolme poliisipartiota ja yksitoista ensihoidon yksikköä.

Poliisi tutki kolariautoa noin kymmenen kilometriä Suomussalmen pohjoispuolella.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?