Ex-poliisilta todella rajuja väitteitä Helsingin poliisin toiminnasta – erikoissyyttäjä käynnisti selvityksen

Erikoissyyttäjän tietojen mukaan kyseistä blogia pitävä henkilö on tosiaan entinen poliisi ja toiminut kyseisenä aikana, johon hän blogissaan viittaa.

Käytännössä esiselvityksessä hankitaan aineistoa ja kuullaan eri ihmisiä, jonka jälkeen tehdään päätös mahdollisesta tutkinnan aloittamisesta.

Poliisihallitus kertoo, että syyttäjälaitokselle on tehty rikosilmoitus tapahtumista, jotka ovat tulleet esille Helsingin poliisilaitoksen entisen poliisin blogikirjoituksissa.

Asia on tällä hetkellä Etelä-Suomen syyttäjälaitoksen erikoissyyttäjä Jukka Haaviston esiselvityksessä, eikä siitä ole käynnistetty vielä esitutkintaa.

Ilta-Sanomat tavoitti tutkinnanjohtajana toimivan Haaviston, joka kertoo jutun siirtyneen poliisilta syyttäjälaitokselle, koska asiassa epäillään poliisin toimineen lainvastaisesti.

Haavisto vahvistaa, että hänen tietojensa mukaan kyseistä blogia pitävä henkilö on tosiaan entinen poliisi ja työskennellyt kyseisenä aikana, johon hän blogissaan viittaa.

– Nyt esiselvityksessä tutkitaan, onko tapahtumissa, joista tämä henkilö blogissaan kirjoittaa syytä epäillä rikosta. Jos on, niin sen jälkeen aloitetaan esitutkinta.

– Esimerkkinä voisi sanoa, että ensiksi selvitetään, onko polkupyörä varastettu ja sen jälkeen kuka se on varastanut.

Käytännössä esiselvityksessä hankitaan aineistoa ja kuullaan eri ihmisiä, jonka jälkeen tehdään päätös mahdollisesta tutkinnan aloittamisesta.

Tarkkaa aikaa Haavisto ei uskalla sanoa sen suhteen, kuinka kauan esiselvitys tulee viemään.

– Ainakaan ensi viikolla ei esiselvitys valmistu, mutta mahdollisimman pian kuitenkin.

Blogissa on useita erinäisiä väitettyjä tapahtumia, joissa poliisi olisi kirjoittajan mukaan toiminut brutaalisti.

Yhdessä tapauksessa kerrotaan, kuinka poliisit kisaavat keskenään siitä, miten pitkälle kodittomia alkoholisteja heitetään poliisiauton takaosasta ulos maahan heitä vietäessä kodittomien alkoholistien yömajaan Herttoniemessä.

Toisessa tapauksessa kerrotaan eräästä poliisista, joka Afrikkaan saattomatkoilla osti mahdollisimman paljon seksiä prostituoiduilta kohdemaassa.

Blogin mukaan poliisi valitsi itse työpartnerin näille reissuille, jotta alkoholinkäyttöä ja prostituutiota ei työkaverin puolelta kritisoitaisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?