IL: Vallilan taposta rikosvastuun välttänyt ”14-vuotias” olikin kaksi vuotta vanhempi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

IL: Vallilan taposta rikosvastuun välttänyt ”14-vuotias” olikin kaksi vuotta vanhempi

Iltalehti kertoo, että oikeuslääketieteellisten tutkimustuloksien mukaan 14-vuotiaana pidetty poika on ainakin kaksi vuotta ilmoitettua vanhempi.

Kynttilöitä tapahtumapaikan läheisyydessä Vallilassa marraskuussa.­

26.3. 17:40

Vallilan tapossa rikosvastuun välttänyt ja 14-vuotiaana pidetty poika todettiin iänmäärityksessä selvästi vanhemmaksi, mutta oikeus kieltäytyi vangitsemasta häntä. Asiasta kertoo Iltalehti.

Kyse on tapauksesta, jossa nuori mies puukotettiin ja pahoinpideltiin hengiltä lokakuussa Helsingin Vallilassa, Mäkelänkadun Alepan edessä.

Iltalehti kertoo, että poliisi oli ottanut Vallilan taposta epäillyn kolmannen nuoren uudelleen kiinni. Hänen vangitsemistaan vaadittiin perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa.

Esitutkinnan mukaan kyseinen 14-vuotias oli kahden muun nuoren kanssa osallistunut viime lokakuussa uhrin julmaan pahoinpitelyyn ja surmaamiseen. Hän välttyi rikosvastuusta nuoren ikänsä vuoksi.

IS kertoi 23.2., että syyttäjän mukaan teko oli suunniteltu huumeryöstö. Puukolla lyönyt nuori myönsi käräjillä syyllistyneensä törkeään ryöstöön ja nuorena henkilönä tehtyyn tappoon.

Poliisi kuulusteli poikaa pian henkirikoksen jälkeen, mutta alle 15-vuotiaana hänet luovutettiin sosiaaliviranomaisten vastuulle.

Perjantaisen vangitsemisvastuun perusteena olivat Iltalehden tietojen mukaan uudet oikeuslääketieteelliset tutkimustulokset. Niiden mukaan poika on ainakin kaksi vuotta ilmoitettua vanhempi.

Iltalehti kertoo, että uusien tietojen perusteella hänet voitaisiin rikostoveriensa tapaan asettaa syytteeseen ja tuomita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?