Poliisi epäilee: Alaikäiset pojat veivät kaksi ikä­toveriaan tien viereen ja aloittivat väki­vallan – tutkinnassa tuli esiin toinenkin tapaus - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi epäilee: Alaikäiset pojat veivät kaksi ikä­toveriaan tien viereen ja aloittivat väki­vallan – tutkinnassa tuli esiin toinenkin tapaus

Poikia epäillään törkeästä ryöstöstä. Kaksi epäillyistä on alle 15-vuotiaita, yksi 15.

26.3. 12:45

Poliisi epäilee, että kolme alaikäistä poikaa ryöstivät kaksi 15-vuotiasta poikaa väkivaltaisesti viime viikon keskiviikkona Helsingin Kannelmäessä kauppakeskuksen lähettyvillä, tiedottaa Helsingin poliisi.

Poliisin mukaan he myös uhkasivat uhreja puukolla. Kaksi epäillyistä on alle 15-vuotiaita ja yksi täyttänyt 15.

Epäillyt lyöttäytyivät uhrien seuraan kauppakeskus Kaaren tietämillä ja käskivät heidän kävellä Kehä I:n viereen uhaten puukolla. Siellä alkoi väkivalta. Epäillyt hakkasivat ja potkivat uhreja, jotka makasivat maassa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss kertoo, että osa potkuista osui uhreja päähän. Uhreilta anastettiin omaisuutta. Epäillyt myös kuvasivat tilannetta puhelimella.

Poliisi on vanginnut 15-vuotiaan pojan. Kahta muuta epäiltyä ei ole vangittu, koska he ovat alle 15-vuotiaita.

Poliisille selvisi esitutkinnassa, että samoja kolmea poikaa on syytä epäillä myös helmikuussa samassa paikassa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä. Uhreja oli kolme. Tekotapa oli samantyylinen kuin maaliskuisessa tapauksessa.

Poliisin tiedossa ei ole, keitä ovat nämä kolme uhria. Asianomistajia tai asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä nuorisoryhmään virka-aikaan 029 547 1200 tai nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi

– Toivomme myös, että alueella asuvien teini-ikäisten poikien huoltajat keskustelisivat asiasta lasten kanssa. On tyypillistä, että nuoret pelkäävät kertoa tällaisista tapauksista aikuisille ja poliisille. Olisi äärimmäisen tärkeää, että saisimme tiedon näistä tilanteista, jotta voimme puuttua asiaan, sanoo Forss poliisin tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?