Porin prikaatissa 32 koronatartuntaa – liki 300 varusmiestä karanteeniin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Porin prikaatissa 32 koronatartuntaa – liki 300 varusmiestä karanteeniin

Terveet varusmiehet pidetään erillään oireilevista ja koulutus jatkuu hajautettuna. Erityistoimilla turvataan prikaatin valmius ja suorituskyky sekä asevelvollisten koulutuksen jatkuminen

Arkistokuvassa Niinisalon varuskunnan kasarmirakennuksia.

22.3. 16:20

Puolustusvoimat kertoo, että Porin prikaatissa on tällä hetkellä yhteensä 32 koronavirustartuntatapausta. Säkylässä koronaan sairastuneita on todettu 23 ja Niinisalossa yhdeksän.

Sairastuneet ovat pääsääntöisesti eristyksessä joko varuskunnassa tai kotonaan. Porin prikaatin karanteenissa on yhteensä noin 290 varusmiestä.

Prikaatissa koulutetaan kotimaan puolustajia, sekä vapaaehtoisista reserviläisistä ammattitaitoisia rauhanturvaajia maailman kriisialueille.

Prikaatin valmius ja suorituskyky turvattu

– Porin prikaatissa on viime viikkojen aikana todettu muutama koronaviruksen aiheuttama tartunta- ja altistumisketju, Maavoimat kertoo tiedotteessaan.

Prikaatissa on otettu käyttöön lisää erityistoimia tartuntojen rajoittamiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi.

– Näillä erityistoimilla turvataan prikaatin valmius ja suorituskyky sekä asevelvollisten koulutuksen jatkuminen sopeutetusti, tiedote kertoo.

Porin prikaati toimii Länsi-Suomen alueella ja antaa varusmieskoulutusta Huovinrinteellä Säkylässä ja Niinisalossa Kankaanpäässä.

Uusia toimia käyttöön

Tilanteen jatkumisen takia jo olemassa olleiden koronaa rajoittavien ja sitä torjuvien toimenpiteiden lisäksi prikaatissa on otettu käyttöön uusia erityistoimia.

– Terveet varusmiehet pidetään korostetusti erillään oireilevista ja koulutus jatkuu hajautettuna. Kaikki hengitystieoireiset jaetaan korkeintaan kuuden henkilön osastoihin ja heidät sijoitetaan omiin tiloihinsa.

– Varautumistoimena prikaatissa on myös valmius siirtää muut varusmiesyksiköt maastomajoitukseen, jotta varuskunnan kiinteät tilat saadaan tarvittaessa koronaterveystilanteen vaatimaan käyttöön, Maavoimat kertoo.

Porin prikaatin Niinisalon varuskunta.

Maavoimien mukaan henkilökunnan vahva etätyösuositus, kättelykielto, turvaväleistä huolehtiminen, kasvomaskien käyttö ja muut aiemmin käyttöön otetut toimenpiteet jatkuvat

Porin prikaati

+ Porin prikaati toimii Länsi-Suomen alueella ja antaa varusmieskoulutusta Huovinrinteellä Säkylässä ja Niinisalossa Kankaanpäässä.

+ Prikaatin arki kulkee kotimaan ja kansainvälisyyden vahvassa vuorovaikutuksessa.

Prikaatissa koulutetaan varusmiehistä kotimaan puolustajia, sekä vapaaehtoisista reserviläisistä ammattitaitoisia rauhanturvaajia maailman kriisialueille.

+ Porin prikaati kouluttaa myös yhtä maavoimien erikoisjoukoista: Suomen kansainvälistä valmiusjoukkoa (SKVJ).

+ Porin prikaatin komentaja on prikaatikenraali Mika Kalliomaa.

+ Porin prikaati lukuina: Varusmiehiä: yli 4 000

+ Rauhanturvaajaksi koulutettavia: 1 000 /vuosi

+ Henkilökuntaa: 670

Lähde: Puolustusvoimat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?