Ovikello soi yöllä Hyvinkäällä – itkuinen nainen kertoi, että hänet oli paketoitu Vuosaaressa ja viety autoon

Naista pahoinpideltiin asunnossa ja autossa. Hän näytteli kuollutta saadakseen väkivallan loppumaan.

Helsingin hovioikeus tuomitsi tekijät muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta.

22.3.2021 14:52

Ovikello soi yöllä Hyvinkäällä viime vuoden helmikuussa. Talon asukas löysi oven takana itkuisen ja pelokkaan naisen, joka kertoi, että hänet oli paketoitu Vuosaaressa ja viety autoon. Naisella oli pään ympärillä teippiä ja teippiä oli roikkunut myös kädessä. Naisella oli toisessa jalassa sukka ja toinen jalka oli paljas.

– Nainen sanoi minulle, että tekijöillä oli ase mukana. Naisen huuli oli turvoksissa. Nainen oli todella hysteerinen ja järkyttynyt, talon asukas kertoi.

Nainen oli osannut suunnistaa talolle, kun sen pihavalot paloivat.

Tapahtumat olivat alkaneet itähelsinkiläisestä asunnosta. Nainen oli mennyt käymään tuttavansa asunnolla, joka oli kertonut siitä yhdelle tuomitulle. Asunnolle oli tullut omilla avaimilla neljä henkilöä, joilla oli kasvot peitettynä.

Nainen kaadettiin lattialle. Häntä lyötiin, potkittiin ja kuristettiin ja hänen päätään hakattiin asunnon lattiaa vasten. Naista lyötiin matkapuhelimella kasvoihin sekä aseella takaraivoon.

Teon aikana häneltä vietiin rannekello ja puhelin.

Naisen käsien, jalkojen ja suun ympärille laitettiin teippiä. Päähän laitettiin muovipussi. Hänet käärittiin jätesäkkeihin ja kuljettiin pakettiautolla Hyvinkäälle, missä hänet jätettiin sidottuna metsäautotielle. Muovipussi otettiin välillä autossa pois, kun puhelinta yritettiin saada auki kasvojentunnistustoiminnolla.

Naisen mukaan hänen oli vaikea hengittää ja hän luuli kuolevansa teon aikana. Nainen kertoi oikeudessa, että häntä oli revitty hiuksista niin, että hiuksia oli irronnut eikä siihen kohtaan ollut enää kasvanut uusia hiuksia. Nainen kertoi myös, että kun häntä oli lyöty käsiaseella takaraivoon, hänen tajuntansa oli hämärtynyt. Hän oli kuullut myös aseen latausliikkeen ja tuntenut kun ase painettiin hänen ohimolleen metsätiellä Hyvinkäällä.

Naiselle myös näytettiin lapiota ja uhkailtiin hautaamisella. Naisen mukaan hänelle uhattiin tehdä myös seksuaalista väkivaltaa.

Yksi tuomituista kuvasi naista pakettiautossa. Naista pahoinpideltiin asunnossa ja autossa. Se kesti usean tunnin ajan.

Nainen oli näytellyt kuollutta saadakseen väkivallan loppumaan. Hän onnistui saamaan yhden käden vapaaksi ja sai sitten takin päältään ja pystyi vapautumaan siteistä ja hakemaan apua. Hän näki pellon takana valoa ja suunnisti sitä kohti.

Teon motiivina oli hovioikeuden mukaan asianomistajan matkapuhelimessa väitetysti olleen arkaluontoisen videotallenteen poistaminen ja väitetyn omaisuuden takaisin ottaminen. Vapaudenriisto oli toteutettu siten, että se herättäisi asianomistajassa pelkoa, kauhua ja ahdistusta. Teko oli hovioikeuden mukaan tehty erityisen julmasti ja siten, että nainen koki olevansa todellisessa kuolemanvaarassa.

Hovioikeuden mukaan tekijöiden tarkoituksena ei ollut varsinaisesti pyrkiä asianomistajan vahingoittamiseen, vaan väkivaltaa on käytetty ennemminkin asianomistajan taivuttamiseksi tekijöiden tahtoon.

Väkivallasta asianomistajalle on aiheutunut kivun lisäksi ainakin mustelmia ja naarmuja kasvoihin ja kehoon, huulen turpoaminen sekä hiusten ja irtoripsien irtoamista. Väkivalta ei vammojen perustella ollut voimakasta.

Nainen kärsi teon jälkeen muun muassa pelkotiloista, ahdistuksesta ja univaikeuksista.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Ahmed Muhudiin Ahmedin, 23, muun muassa kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen. Hovioikeus langetti saman mittaisen vankeusrangaistuksen myös Mahamed Ibrahim Mahamudille, 23. Molemmat tuomittiin muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta. Hovioikeus alensi molempien rangaistusta, sillä käräjäoikeus oli tuominnut molemmat aiemmin Mahamudin viiden vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut myös asuntoon kutsuneen ystävän yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä ja avunannosta vapaudenriistoon. Hänet tuomittiin myös valvontaan yhden vuoden ja kolmen kuukauden ajaksi. Kaksi muutakin henkilöä oli syytteessä, mutta ne hylättiin.

Ehdottomiin vankeusrangaistuksiin tuomitut tuomittiin maksamaan naiselle muun muassa 12 600 euron korvaukset kärsimyksestä ja kivusta ja särystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?