Poliisi: Helsingin koronamielenosoitus päättyi – 400 kokoontui yhtenä joukkona

Poliisi kertoo, että mielenosoittajat kulkivat lauantaina yhtenä joukkona Helsingissä. Voimassa ovat koronavirusepidemian leviämisvaiheen tiukat rajoitukset.

20.3.2021 14:54 | Päivitetty 20.3.2021 17:11

Helsingin poliisi kertoi iltapäivällä hieman ennen viittä, että Kansalaistorille kokoontunut koronarajoituksia vastustava mielenosoitus on ohi.

Helsingin keskustaan lauantaina kokoontuneet mielenosoittajat eivät noudattaneet poliisin kanssa etukäteen sopimaansa suunnitelmaa, poliisi kertoi aiemmin päivällä.

Poliisin mukaan marssiessaan iltapäivällä Aleksanterinkatua pitkin mielenosoittajat kulkivat yhtenä joukkona, jossa oli mukana noin 300 ihmistä.

Myöhemmin poliisi kertoi, että Kansalaistorilla mieltään osoitti noin 400 henkilöä. Lauantaiksi oli ilmoitettu useita mielenosoituksia Kansalaistorille ja Senaatintorille.

Poliisin mukaan on tärkeää pitää mielenosoitukset erillään ja enintään kuuden henkilön suuruisina.

– Poliisi ei anna mielenosoitusten jatkua ennen kuin tilaisuus on palautettu lainmukaiseksi. Käytännössä tämä tarkoittaa tartuntatautilain rajoitusten noudattamista yleisen turvallisuuden ylläpitämiseksi, poliisi twiittasi.

Poliisin mukaan yksi henkilö otettiin kiinni Eduskuntatalolta mielenosoituksen ajaksi, koska hän aiheutti häiriötä ja jätti noudattamatta poliisin antamaa käskyä poistua.

Mielenilmauksissa muistellaan tavallista arkea ja vastustetaan koronarajoituksia.

Helsingissä tiukat rajoitukset voimassa

Suomi yrittää estää koronavirusepidemian leviämistä tiukoin rajoituksin. Paras tapa estää covid-19-taudin leviämistä on tutkitusti lähikontaktien välttäminen.

Helsinki ja muu pääkaupunkiseutu on tällä hetkellä koronavirusepidemian leviämisvaiheessa. Voimassa ovat tiukat rajoitukset.

Lähikontakteja on vältettävä ja julkisessa liikenteessä on voimassa maskipakko.

Helsingissä suositellaan muun muassa, että tapaamiset rajoitetaan saman kotitalouden tai pysyvyydeltään siihen rinnastettavien läheisten välille.

Muita yksityisiä tapaamisia tai perhekokoontumisia ei suositella järjestettäväksi. Hautajaisiin tai muistotilaisuuksiin osallistuminen suositellaan rajattavaksi vain hyvin suppeaan lähiomaisten joukkoon.

Yksityisillä ja julkisilla toimijoilla on velvollisuus järjestää yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Juttua muokattu kello 17.10: Päivitetty tieto mielenosoituksen päättymisestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?