Jouni lensi autotallissaan Boeing 737 NG:n Helsinki-Vantaalta Mallorcalle

Tervetuloa autotallilennolle Helsinki-Vantaalta Mallorcalle!

16.3.2021 21:30 | Päivitetty 17.3.2021 16:36

Lentomatkailusta on tullut korona-aikana harvinaista herkkua. Valtio toisensa perään on joutunut kiristämään matkustusrajoituksiaan. Lentokoneet liikennöivät puolityhjinä, ja ihmisten matkakuume nousee.

  • Suora lähetys simulaattorilennosta Helsingistä Mallorcalle on päättynyt. Tallenne lähetyksestä ilmestyy myöhemmin.

Monen suomalaisturistin talvikauden etelänreissu esimerkiksi Kanarialle, Alanyaan, Mallorcalle tai Kreetalle jää ikävästi väliin.

On täysin ymmärrettävää, että ajatukset harhailevat koronarajoitusten keskellä lentokoneeseen, hotellin uima-altaalle tai rantabaariin.

Tällaista äkillistä matkakuumetta helpottaakseen ISTV järjesti simulaattorilennon Helsinki-Vantaalta Espanjan Mallorcalle. Auringon lämpöä emme voineet ikävä kyllä tarjota, mutta lentomatkaa on luvassa monta tuntia.

Boeing 737 NG -matkustajakoneen simulaattorin moottorit käynnistyivät ilmailuharrastaja Jouni Laulajaisen autotallissa keskiviikkoaamuna.

Laulajainen on rakentanut simulaattorinsa tarkasti jokaista yksityiskohtaa myöten. Työ on vienyt vuosia, ja se näkyy lopputuloksessa.

Ohjaamosta aukeaa katsojien eteen komea 180 asteen näkymä, ja sääolosuhteet vastaavat oikeita – ainakin lennon alussa. Olosuhteet voivat kuitenkin muuttua lennon aikana.

Simulaattorilennon kapteenina toimi Jouni Laulajainen. Lähetyksen juonsi toimittaja Lauri Silvander.

Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön ICAO:n päästölaskurin mukaan keskimääräinen matkustaja jättää Helsingistä Mallorcalle lentäessään noin 209,2 hiilidioksidikilon päästöjalanjäljen. Tällä lennolla ei hiilijalanjälkiä tallota.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?