Täältä suomalaiset ovat erityisesti saaneet koronatartuntoja – THL antaa 6 vinkkiä suojautumiseen

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) kertoo, millä keinoilla koronan tarttumista voi estää kotioloissa.

9.3.2021 13:28
  • THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen esitteli viime lokakuussa tiedotustilaisuudessa esimerkkiä koronaviruksen tartuntaketjusta. Katso video yllä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) helmikuussa kertomien tietojen mukaan koronatartuntojen lähteissä yksi paikka korostuu: se on kotona samassa taloudessa asuvien kesken.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoo Twitterissä keinot, joilla voi yrittää ehkäistä koronan leviämistä kotona, jos joku samassa taloudessa asuvista on sairastunut.

1. Pidä yli kahden metrin turvaväli sairastuneeseen.

2. Jos et voi pitää turvaväliä, käytä kasvomaskia.

3. Pese käsiä ja yski oikein. Käytä henkilökohtaista käsipyyhettä.

4. Pidä kosketuspinnat puhtaina. Tehosta ilmanvaihtoa.

5. Valitkaa vain yksi henkilö, joka hoitaa sairastunutta.

6. Pysy kotona ja vältä kontakteja muihin.

Seuraavaksi yleisin tartuntapaikka oli helmikuussa tilastoitu kohtaan ”muu”. THL on aiemmin kertonut, että tähän kategoriaan lasketaan mukaan muun muassa yksityiselämän sosiaaliset tapahtumat.

Terveysviranomaiset ovat suositelleet koronatilanteen käännyttyä huonompaan suuntaan, että sosiaalisia kontakteja vähennettäisiin mahdollisimman paljon.

Kolmanneksi yleisin tartuntapaikka oli helmikuun tilastoissa työpaikka. THL:n tilannearviossa todettiin tuolloin, että kun työntekijä saa lähipiiristä tai vapaa-ajalta tartunnan, se heijastuu usein työyhteisöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?