Virtain perhesurma: 14-vuotias tytär päässyt pois sairaalasta – rikostutkinta jatkuu - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Virtain perhesurma: 14-vuotias tytär päässyt pois sairaalasta – rikostutkinta jatkuu

Poliisi selvittää yhä syitä sille, mikä johti tammikuussa 2021 tapahtuneeseen veritekoon.

Rikos paljastui torstaina 21. tammikuuta 2021. Vainajien löytymistä edelsi mittava poliisioperaatio.­

8.3. 14:10

Virtain perhesurman tutkinta jatkuu yhä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Luoto.

– En pysty ottamaan kantaa tutkinnan valmistumisen aikatauluun. Tässä on aika paljon itsestä riippumattomia asioita, kuten tiettyjen lausuntojen ja tulosten odottamista.

Rikos tapahtui tämän vuoden tammikuussa Liedenpohjan kylässä. 50-vuotias perheenisä surmasi ampumalla avovaimonsa ja yritti tappaa myös perheen 14-vuotiaan tyttären. Lopuksi mies surmasi itsensä.

Kaikeksi onneksi haavoittuneen tytön vammat eivät osoittautuneet hengenvaarallisiksi. Luoto kertoo, että tyttö on päässyt jo pois sairaalahoidosta.

– Häntä pyritään kuulemaan vielä lisää tutkinnan aikana.

Luodon mukaan tutkinnassa on vielä paljon tehtävää, jotta poliisi saa muodostettua mahdollisimman yksityiskohtaisen kuvan tapahtumien kulusta ja taustoista.

MTV uutisoi aiemmin omiin lähteisiinsä nojaten, että surman taustat liittyisivät sosiaaliviranomaisten mahdolliseen toimenpiteeseen ja perheen tyttäreen liittyvään tilanteeseen, joka olisi ollut vanhemmille raskas käsiteltävä.

Luoto ei ota kantaa siihen, liittyvätkö sosiaaliviranomaisten toimet millään tavalla rikoksen taustoihin. Hän kuitenkin sanoo, ettei viranomaisten toimista ole käynnistetty esiselvitystä tai varsinaista rikostutkintaa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan perheenisällä ei ollut entuudestaan rikoshistoriaa. Metsurina työskennelleen miehen tunteneille rikos tuli järkytyksenä.

– Minäkin luulin, että sinne taloon on tullut joku muu, joka olisi alkanut telomaan ja riehumaan, IS:lle kerrottiin pian veriteon paljastuttua.

Koska epäilty on kuollut, juttu ei etene koskaan oikeuteen.

– Mutta totta kai kun tässä epäillään rikosta, niin asiat totta kai selvitetään niin kuin yhteiskuntaan kuuluu, Luoto sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?