Koronakaranteenia rikkonut jooga­yrittäjä vapautettiin – Iisalmen Sanomat: Naisen epäillään purreen poliisia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Koronakaranteenia rikkonut jooga­yrittäjä vapautettiin – Iisalmen Sanomat: Naisen epäillään purreen poliisia

Tämänhetkisen tiedon mukaan jooga- ja siivousalan yrittäjän kautta koronavirukselle altistuneiden määrä on hieman yli 100 ja tartunnan saaneiden määrä yli 10.

5.3. 20:09 | Päivitetty 5.3. 23:37

Iisalmessa koronaeristyksessä ollut nainen on vapautettu, kertoo poliisi.

Poliisi kuulusteli tänään naista epäiltynä virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen ja terveyden vaarantamiseen. Kuulustelun jälkeen hänet vapautettiin. Poliisi jatkaa asian selvittämistä muutoin.

Nainen oli tartuntalain perusteella eristyksessä, mutta terveysviranomaisen määräämät rajoitustoimet on myös poistettu.

Tällä haavaa viranomaisilla olevan tiedon mukaan jooga- ja siivousalan yrittäjän kautta koronavirukselle altistuneiden määrä on hieman yli 100 ja tartunnan saaneiden määrä yli 10.

Ylä-Savon Sote tiedotti joogasalissa tapahtuneesta joukkoaltistumisesta viime viikon perjantaina. Iisalmen Sanomien mukaan yrittäjä ei viikonlopun aikana mennyt itse koronatestiin eikä antanut viranomaisille tietoa virukselle mahdollisesti altistuneista.

Poliisi sai viikonloppuna terveydenhuollon viranomaisilta virka-apupyynnön toimittaa nainen testiin. Poliisin mukaan nainen vastusti kiinniottoa, mitä tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Tutkijannanjohtaja Arto Elomaa kertoi Iisalmen Sanomille, että poliisien vastustamiseen epäillään kuuluneen monenlaisia toimia. Kysyttäessä Elomaa myönsi, että naisen epäillään purreen poliisia.

Lehden mukaan naisen riehumista jouduttiin myös estämään käsiraudoin.

Myös poliiseja joutui karanteeniin.

Tartuntatautilain pykälän 16 mukaan aluehallintovirasto voi päättää, että terveystarkastukseen eli esimerkiksi koronatestiin osallistuminen on pakollista, jos se on yleisvaarallisen tai sellaiseksi epäillyn tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi välttämätöntä.

Tartuntatautilain pykälän 60 mukaan karanteeniin voidaan määrätä henkilö, jonka on todettu tai perustellusti epäilty altistuneen yleisvaaralliselle tartuntataudille. Karanteenipäätös voidaan tehdä henkilön tahdosta riippumatta.

Koronavirus luokitellaan Suomessa yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi.

Juttua täydennetty 5.3. klo 23.23.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?