Sauli Niinistö IS:lle: ”Putin on itse puhunut rokotteestaan monta kertaa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Sauli Niinistö IS:lle: ”Putin on itse puhunut rokotteestaan monta kertaa”

Tasavallan presidentti kertoo keskustelleensa Venäjän presidentin kanssa Sputnikista jo aiemmin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo kertoo keskustelleensa Venäjän kollengansa Vladimir Putinin kanssa Sputnik V -rokotteen saamisesta Suomeen.­

5.3. 18:56

Uutistoimisto TASS kertoi torstaina Venäjän olevan valmis toimittamaan Suomelle Sputnik V -koronarokotteen valmistamiseen sopivaa teknologiaa. Asia nousi esille myös presidentti Tarja Halosen Venäjän parlamentin ylähuoneen puheenjohtajan kanssa WHO-työnsä vuoksi käymässä puhelussa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo kertoo keskustelleensa Venäjän kollegansa Vladimir Putinin kanssa Sputnik V -rokotteen saamisesta Suomeen.

–Putin on itse puhunut rokotteestaan monta kertaa. Tammikuussa hän kertoi keskusteluistaan mahdollisesta rokoteyhteistyöstä Euroopan kanssa ja valmiudesta avata sitä myös Suomeen päin. Hallitukselle tästä on raportoitu, Niinistö sanoo Ilta-Sanomille.

Presidentin mukaan asia tulee nyt ajankohtaiseksi, kun Euroopan lääkintävirasto EMA tekee Sputnik-rokotteesta selvityksen.

–Tarkoituksena on kuitenkin ilmeisesti yhtiöiden välinen toiminta. En usko, että pakotteet olisivat estämässä terveydenhuollon teknologian tuontia tai yhteistyötä. En ole mikään kaupantekijä tässä, Niinistö sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?