Katso täältä, milloin on sinun vuorosi saada koronarokote – THL:n arvio rokotusten etenemisestä parantunut - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Katso täältä, milloin on sinun vuorosi saada koronarokote – THL:n arvio rokotusten etenemisestä parantunut

Mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, työikäisen aikuisväestön rokotukset alkavat viimeistään kesäkuussa.

4.3. 18:13 | Päivitetty 4.3. 18:13

Arvio Suomen koronarokotusten etenemisestä on hieman parantunut, kertoi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen tänään järjestetyssä viikoittaisessa koronakatsauksessa.

– Olemme saaneet tänä aamuna lisää tietoa Biontech-Pfizerin rokotteista ja näyttäisi siltä, että huhtikuun alussa näitä tulee enemmän, noin 160 000 annosta viikossa, jossa on selvästi nousua aikaisempiin toimituslupauksiin nähden, Puumalainen kertoi.

Pfizerin ja Biontechin kehittämän koronarokotteen käyttö Suomessa alkoi 27. joulukuuta. Kyseistä rokotetta annetaan kaksi annosta.

Puumalainen kertoi, että sikäli kun rokotteita saadaan Suomeen niin kuin on luvattu, ja myös arvioitavana oleva Johnson & Johnsonin rokote saisi myyntiluvan ja toimitukset pääsisivät alkamaan, työikäisen aikuisväestön rokotukset alkaisivat viimeistään kesäkuussa ja jatkuisivat sitten kesän mittaan.

Tällä hetkellä EU:n alueella on kolme myyntiluvallista koronavirusrokotetta: Biontechin ja Pfizerin kehittämä koronarokote, Modernan kehittämä koronavirusrokote ja AstraZenecan kehittämä koronavirusrokote.

Puumalaisen mukaan näyttää siltä, että rokotuksia päästäisiin tämän hetken tietojen mukaan toteuttamaan alla näkyvän kaavion mukaisesti.

Mitenkään vuorenvarma asia ei kuitenkaan ole.

– Näihin arvioihin liittyy vielä suurta epävarmuutta. Emme ole kaikilta valmistajilta saaneet vielä tietoa huhtikuusta eteenpäin, hän totesi.

Koronarokotteet jaetaan eri ryhmiin kuuluville THL:n rokotusjärjestyksen mukaisesti. THL:n mukaan järjestys on tehty lääketieteellisen riskinarvion perusteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?