Hätääntynyt isä koputti auton ikkunaan liikennevaloissa – poliisien nopea toiminta pelasti vauvan hengen Lahdessa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hätääntynyt isä koputti auton ikkunaan liikennevaloissa – poliisien nopea toiminta pelasti vauvan hengen Lahdessa

Tehtävällä olleet poliisit olivat kuvailleet tehtävän olleen yksi uransa vaikeimmista.

Poliisi kertoi Lahdessa tapahtuneesta tilanteesta Facebook-sivullaan.­

4.3. 17:20 | Päivitetty 4.3. 19:00

Hämeen poliisilaitos kertoo Facebook-sivuillaan hälyttävästä tilanteesta Lahdessa viime viikolla.

Lahden keskustassa liikennevaloissa seisseen poliisiauton ikkunaan oli tullut koputtamaan hätääntynyt mies, joka oli kertonut, että hänen ja hänen kumppaninsa sylivauva oli lakannut hengittämästä.

Poliisipartion konstaapeli oli ottanut lapsen äidin sylistä, laittanut lapsen poliisiauton etupenkille ja alkanut elvyttää.

– Toinen konstaapeleista vei hyvin huolestuneet vanhemmat poliisiautosta hieman etäämmälle, jotta elvytyksen aloittanut poliisi pystyi jatkamaan hätäensiavun antoa häiriöttä, Hämeen poliisin Facebookissa kerrotaan tapahtumien kulusta.

Lähistöllä ollut toinen poliisipartio tuli pian apuun auttamaan elvytyksessä ja tukemaan vanhempia.

Elvytys onnistui, sillä kun ensihoito saapui paikalle, lapsen sydän löi ja hän hengitti spontaanisti. Hänet vietiin sairaalaan jatkohoitoon.

Poliisin ripeä ja osaava toiminta oli ensihoidon mukaan pelastanut lapsen hengen.

– Tehtävällä olleet poliisit kertoivat tehtävän olleen yksi uransa vaikeimmista – pienen sylivauvan elvyttäminen kun ei ole poliisin työssä jokapäiväistä, Facebookissa kerrotaan.

Tehtävällä olleet poliisit palkittiin tänään poliisipäällikön mitaleilla. Mitali voidaan myöntää ansiokkaasta ja ammattitaitoisesta toiminnasta joko yksityishenkilölle tai virkamiehelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?