Kuinka monta eri ikäistä on koronarokotettu koronan varalta eri kunnissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Näin moni nuori ja työikäinen on saanut koronarokotteen koti­kunnassasi – katso tarkat luvut ikä­ryhmittäin

Monessa kunnassa puolet ensimmäisistä rokote­annoksista on annettu alle 65-vuotiaille.

3.3. 18:00

THL:n rokoterekisteri paljastaa, että 29 kunnassa yli puolet ensimmäisistä rokoteannoksista on mennyt alle 65-vuotiaille kunnan asukkaille.

Kuntakohtainen hakukone jutun lopussa

Työikäisten suurelle osuudelle rokotetuista voi toki olla luonnollinen selitys: rokotteita on annettu toistaiseksi vähän, ja kunnassa asuu paljon sosiaali- ja terveysalan henkilökuntaa sekä riskiryhmiin kuuluvia nuoria.

Joukossa on kuitenkin niin suuria kuntia, että luvut kiinnittävät huomiota.

IS keskittyi vain annettuihin ensimmäisiin annoksiin. Jos kuitenkin tarkasteltaisiin kaikkia annettuja rokoteannoksia, nuorten suhteellinen osuus kasvaisi entisestään. Rokottamisten alkuvaiheessa annettiin suhteessa enemmän toisia annoksia kuin viime päivinä on annettu.

Vaikka virallisessa hallituksen rokotusjärjestyksessä mainitaan vain ikäryhmä ”70 vuotta täyttäneet”, THL on pyytänyt kohdentamaan rokotuksia nimenomaan EU:n mainitsemaan riskiryhmään, eli yli 80-vuotiaisiin.

Suomessa reilusti yli puolet 80-vuotiaista on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Tilastot näyttävät, että Suomi on pääsemässä maaliskuun aikana EU:n tavoitteeseen. Sen mukaan 80-vuotiaista 80 prosenttia olisi rokotettu.

Sen sijaan 70–79-vuotiaista on rokotettu toistaiseksi vain 7 prosenttia. Erityinen väliinputoajien ryhmä ovat 70–74-vuotiaat. Heistä on rokotettu keskimäärin kunnissa vain 3,5 prosenttia.

Nuoria, alle kolmekymppisiä on rokotettu keskimäärin toistaiseksi hyvin vähän.

Alla hakukone, josta näet oman kuntasi ensimmäisten rokoteannoksen jakautumisen ikäryhmien välillä.

Alla olevalta videolta näet valtioneuvoston nuorille ja opiskelijoille suunnatun koronainfon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?