THL: Suomessa 5 uutta korona­kuolemaa ja 581 uutta tartuntaa – katso oman kuntasi tilanne - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa 5 uutta korona­kuolemaa ja 581 uutta tartuntaa – katso oman kuntasi tilanne

Raportoituja koronatapauksia on nyt yhteensä 58 645.

2.3. 11:39 | Päivitetty 2.3. 12:25

Suomessa on todettu viisi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta ja 581 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Yhteensä kuolemantapauksia on raportoitu nyt 755.

Sairaalahoidossa koronaviruksen aiheuttaman taudin vuoksi on 247 potilasta, joista 39 on tehohoidossa. Tehohoidossa olevien potilaiden määrä on pysynyt samana eilisestä, muussa sairaalahoidossa olevien määrä on lisääntynyt kahdeksalla potilaalla.

Eilen uusia koronatapauksia raportoitiin 392 ja sunnuntaina 620. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 598 tartuntaa, mikä on 2 335 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku eli tartuntatapausten määrä sataatuhatta asukasta kohden on Suomessa viimeisten kahden viikon ajalta lähes 131 tapausta. Luku on noussut tuntuvasti edellisten kahden viikon aikaisesta noin 93 tartuntatapauksesta sataatuhatta asukasta kohden.

Ilmaantuvuusluku vaihtelee eri alueiden välillä rajusti. Ylivoimaisesti suurin ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) noin 260 tapausta. Toiseksi suurin ilmaantuvuusluku on Satakunnan sairaanhoitopiirin noin 201.

Viimeisten kahden viikon ajalta ylivoimaisesti matalin ilmaantuvuusluku on sen sijaan Kainuun sairaanhoitopiirin alle kuusi tartuntatapausta sataatuhatta asukasta kohden. Toiseksi matalin ilmaantuvuusluku, noin 17, on Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä.

Yhteensä koronavirustartuntoja on pandemian alusta lähtien raportoitu nyt 58 645.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?