Historiallinen kartano tuhoutui täysin tulipalossa Varkaudessa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Historiallinen kartano tuhoutui täysin tulipalossa Varkaudessa

Paloa oli sammuttamassa 20 yksikköä kolmen eri pelastuslaitoksen alueelta.

27.2. 12:45 | Päivitetty 27.2. 20:37

Varkauden klubin puurakenteinen kartanorakennus tuhoutui täysin tulipalossa lauantaina, kertoo Pohjois-Savon pelastuslaitos. Varkauden Ahlströminkadulla syttyneestä tulipalosta tuli ilmoitus pelastuslaitokselle kello 11.

Palo syttyi noin tuhannen neliömetrin kokoisen rakennuksen kellarikerroksen ja ensimmäisen kerroksen välisessä välipohjassa. Jälkisammutustyöt palopaikalla jatkuvat sunnuntaiaamuun asti.

  • Yllä olevalla videolla on ilmakuvaa klubitalon kartanon päältä.

Palo uhkasi levitä myös läheisiin rakennuksiin, mutta pelastuslaitos onnistui estämään sen. Läheiset aittarakennukset säilyivät. Ainoastaan läheisen uimahallin ikkunoita särkyi palosta syntyneen kovan kuumuuden vuoksi.

Palosta muodostui vaarallista savua ja pelastuslaitos antoi lauantaina iltapäivällä vaarailmoituksen Varkauden Päiviönsaaren alueella, mutta perui sen myöhemmin kello 18:n paikkeilla.

Sammutustöissä oli yhteensä 20 yksikköä Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksilta.

Varkauden keskustassa sijainnut kartano oli historiallisesti merkittävä. Se ehti toimia ruukinpatruunan asuntona, hotellina, ravintolana ja klubina. Rakennus oli siirretty paikalleen Terijoelta Karjalan kannakselta vuonna 1876.

    Paikan päällä on paljon pelastuslaitoksen kalustoa.­

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?