IS kävi katsomassa Levin ilta­elämää päivä sen jälkeen, kun hallitus ilmoitti rajuista korona­toimista – vastassa oli silmiin­pistävä näky - Kotimaa - Ilta-Sanomat

IS kävi katsomassa Levin ilta­elämää päivä sen jälkeen, kun hallitus ilmoitti rajuista korona­toimista – vastassa oli silmiin­pistävä näky

Ainakin osa Levin baareista aikoo laittaa lapun luukulle jo maanantaina.

Levin keskustassa on ollut iltaisin tyhjää.­

26.2. 23:13

Levin keskustassa sijaitsevasta baarista kaikuu ulos vienon epävireinen karaoke. Joku on keksinyt asentaa kaiuttimet niin, että laulu raikaa baarin edustalle perjantai-illan tunnelmaa.

– Sokka irti, mä vedin päivin öin, läträsin vaan kesän, duunit laiminlöö-öin.

Baarin oven avaa visiirin taakse suojautunut järjestyksenvalvoja. Sisällä kaksi parikymppistä miestä laulaa Cheekin hittibiisiä duettona.

Muuta baaria katsoessa ei ikinä arvaisi, että ollaan Levillä perjantaina. Baarimikko katsoo kysyvästi. Nurkassa istuu muutama nuori aikuinen. Tyhjyys on melkein käsinkosketeltavaa.

Eilen ilmoitettiin, että Lapin sairaanhoitopiirissä otetaan nyt käyttöön tason kaksi rajoitustoimenpiteet, joita ovat esimerkiksi laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus, julkisten tilojen käytön rajoittaminen sekä sulkeminen ja yli 6 hengen kokoontumisrajoitus. Sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkäri Markku Broas kertoi tämän olevan ennakoiva toimenpide, sillä Lapissa on juuri nyt paljon lomalaisia korkeamman ilmaantuvuuden alueilta.

Tämän päälle vielä 8. maaliskuuta suljetaan kaikki ravintolat ja baarit.

Ainakin osa Levin baareista aikoo kuitenkin laittaa lapun luukulle jo viikonlopun jälkeen. Turha pitää auki, jos asiakkaita ei ole.

Tunturiviihde Oy on tiedottanut, että kaikki yrityksen ravintolat ovat toistaiseksi suljettuna 1.3.2021 alkaen. Levillä yritys omistaa yökerho Frendin, Bar Ihkun ja Pub Old Matesin.

Jo aiemmin eräs leviläisen baarin työntekijä totesi Ilta-Sanomille, että baarin sulkemisesta on keskusteltu, kun kukaan ei käy siellä.

– Ihan promille on niitä, jotka käyvät, hän totesi.

Yökerhon ovella järjestyksenvalvoja kehottaa astumaan sisään, luultavasti hymyilee. Maskin takaa on vaikea sanoa.

– Tervetuloa, vähän tyhjää siellä on. Sisällä on kaksi ihmistä, hän huikkaa ja avaa oven.

Niin tosiaan. Kello on puoli yhdeksän perjantai-iltana, mutta tyhjyys kaikuu täälläkin. Totuus on toki se, että Suomessa baariin mennään yleensä mahdollisimman myöhään, mutta kun pilkku tulee jo kello 22, baarinhimoisilla alkaa tulla kiire.

Yksi leviläisbaari mainostaa Facebookissa, että nyt on käynnissä maailmanloppu part 2., jolloin ”juomat lähtee halvalla ja dj:t soittaa musaa loppuun asti”.

Väkeä baarissa on hieman muita enemmän, mutta mistään tungoksesta ei voi puhua. Ihmiset istuvat omissa pöydissään ja porukoissaan.

Muissakaan yökerhoissa tai pubeissa ei asiakkaita näy juuri nimeksikään. Seitsemässä Levin keskustan baarissa ja yökerhossa on karkeasti arvioituna yhteensä noin 40–50 asiakasta perjantaina kello kahdeksan ja yhdeksän välillä.

Hiihtoloma on aina ollut enemmän lapsiperheiden lomailuaikaa, ja nuoret aikuiset juhlivat Levillä myöhemmin keväällä.

Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että juhlat on tältä erää juhlittu.

Ilta-Sanomat noudatti tätä artikkelia tehtäessä koronaturvallisuusohjeita. Sekä kuvaaja että toimittaja käyttivät maskeja ja pitivät muihin ihmisiin etäisyyttä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?