Yle: Hallitusviisikko kokoontuu jo tänään puimaan vakavaa korona­tilannetta – nämä alueet siirtymässä ensimmäisenä tasolle 2 - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yle: Hallitusviisikko kokoontuu jo tänään puimaan vakavaa korona­tilannetta – nämä alueet siirtymässä ensimmäisenä tasolle 2

Ylen tietojen mukaan THL esittää kakkostasolle siirtymistä ”rajatusti”.

Pääministeri Sanna Marin.­

23.2. 16:57

Ylen lähteiden mukaan hallitusviisikko kokoontuu jo tiistaina illalla pohtimaan vakavaa koronatilannetta.

Pahentunut koronatilanne huolestuttaa Ylen lähteiden mukaan hallitusta. Neuvotteluissa pohditaan, miten tilanne saataisiin uudelleen hallintaan.

Ylen tietojen mukaan THL esittää kakkostasolle siirtymistä ”rajatusti”. Se tarkoittaisi käytännössä, että Satakunta ja Uusimaa siirtyisivät kakkostasoon, mutta muun maan rajoituksen pysyisivät ennallaan.

Hallituksessa on Ylen mukaan kuitenkin pelkoja, että toimet eivät tässä vaiheessa välttämättä riitä.

STT kertoi aiemmin tiistaina, että tietojen mukaan hallitus tekee huomenna keskiviikkona päätöksen siirtymisestä koronastrategian mukaiselle tasolle kaksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa tätä.

STT:n tietojen mukaan lähtökohtana on, että päätös siirtymisestä tehdään koko maata koskien, mutta välttämättä päätös ei koske kaikkia alueita välittömästi. Alueille, joissa tautitilanne ei ole niin paha, siirtymisessä saattaa olla joustoa.

Suomen niin sanotussa hybridistrategiassa käytetään koronaepidemian luokittelussa kolmea tasoa. Tasolla 1 nykyinen rajoitustaso pidetään yllä ja leviämisvaiheen toimenpiteitä toteutetaan kaikilla leviämisvaiheessa olevilla alueilla.

Tason muutos tuo tullessaan useita muutoksia. Tasolla 2 alkaa leviämisvaiheen toimenpiteiden määräaikainen ja laajamittainen käyttöönotto.

Tasolla 3 otetaan käyttöön poikkeusolot ja liikkumisrajoitukset.

Juttua korjattu 23.2.2021 kello 17.39. Korjattu tietoja Suomen hybridistrategian koronaepidemian tasoista. Kyse ei ole perustasosta, kiihtymistasosta ja leviämistasosta, kuten jutussa aiemmin luki. Ne ovat epidemian vaihteita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?