Poliisi tutki Pekka Katajalle tuotua postipakettia tarkkaan: sormenjäljet löytyivät teipin katkaisukohdista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi tutki Pekka Katajalle tuotua postipakettia tarkkaan: sormenjäljet löytyivät teipin katkaisukohdista

Murhan yrityksestä syytetty mies sanoo, ettei tiedä kuinka paketti päätyi Pekka Katajan asuntoon.

Tämän postipaketin hyökkääjät jättivät perussuomalaisten aktiivin Pekka Katajan asuntoon.­

23.2. 11:46

Yksi perussuomalaisten aktiivin Pekka Katajan murhayritystä käsittelevien käräjien mielenkiintoisimmista todisteista on postipaketti.

Se oli ollut hyökkääjillä mukana verukkeena, jotta he pääsisivät Katajan asuntoon. Ovelle tullut mies oli kertonut sen olevan lähetys perussuomalaisten toimistosta.

Kun hyökkääjät pakenivat asunnosta pahoinpideltyään Katajan, he jättivät postipaketin asuntoon.

Tyhjä postipaketti oli valmistettu pelkästään rekvisiitaksi. Pakettiin oli kiedottu Scotchin maalarinteippiä ja siinä oli kontaktimuovilla peitettynä paperi, jossa FedEx Expressin logo. Paketissa oli lisäksi viivakoodilla varustettu FedExin lähetyslista, jossa ei ollut lähettäjä- tai vastaanottajamerkintöjä.

Poliisi selvitti esitutkinnan aikana, että kyseisen pakettimallin valmistaminen on lopetettu ja viimeiset toimituserät kyseisestä mallista olivat lähteneet helmikuussa 2020 – viisi kuukautta ennen kuin Katajan kimppuun käytiin.

Paketin pahvisesta pinnasta, kontaktimuovilla päällystetyn osoitelapun alta, poliisi taltioi sormenjälkiä, jotka kuuluivat kaikki nyt murhan yrityksestä syytettynä olevalle 41-vuotiaalle miehelle. Saman miehen sormenjälkiä löytyi myös maalarinteippien katkaisukohtien liimapinnalta.

Paketista löytyi myös paikallispoliitikko Teemu Torssosen sormenjälkiä, mutta hänellä oli alibi rikoksen tekopäivälle. Häntä vastaan ei nostettu syytettä.

Poliisi etsi merkkejä postipaketin tekijästä myös kotietsinnöillä.

Syytteessä olevan 41-vuotiaan miehen kotoa löytyikin rulla samankaltaista Scotch-maalarinteippiä, joka oli ulkoisilta ominaisuuksiltaan ja kemialliselta koostumukseltaan samanlaista kuin valepaketissa käytetty teippi.

Teippeihin tarttui sormenjälkitutkimuksissa mustaa väriä. Paketissa käytetty teippi oli leveydeltään 30 millimetriä.­

Poliisi selvitti lisäksi teipin maahantuojalta 3M:ltä, että kyseistä maalarinteippiä on ollut myynnissä ainoastaan Motonetin myymälöissä vuodesta 2017 lähtien.

Puolustuksen mukaan sormenjäljet selittyvät sillä, että 41-vuotias mies on käsitellyt teossa käytettyä postipakettia kauan sitten, kenties jo kahta vuotta aiemmin.

Mies kiistää tietävänsä mitään siitä, mihin paketti on sen jälkeen kulkeutunut tai miten se on päätynyt Katajan asuntoon.

– Olen lähettänyt joitakin paketteja tori.fi:n kautta, ja kirpputorimyyntiin liittyviä paketteja. En osaa sanoa, miten minun jälkeni on tuonne päätynyt, mies kertoi poliisin kuulustelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?