IS seuraa Pekka Katajaan kohdistuneen murhayrityksen käräjiä – puolustus 1 500 sivun aineistosta: ”Mitään ei mistään löydy” - Kotimaa - Ilta-Sanomat
IS SEURAA

IS seuraa Pekka Katajaan kohdistuneen murhayrityksen käräjiä – puolustus 1 500 sivun aineistosta: ”Mitään ei mistään löydy”

Kataja joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi kotonaan viime heinäkuussa.

Pekka Kataja elokuussa 2020.­

23.2. 5:11 | Päivitetty 23.2. 11:16

Keski-Suomen alueella perussuomalaisten vaalipäällikkönä toimiva Pekka Kataja joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi kotonaan Jämsänkoskella viime heinäkuussa. Rikoksen oikeuskäsittely käynnistyy tänään Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä.

Poliisin esitutkinnan mukaan hyökkääjiä oli kaksi. Jutussa syytetään vuonna 1979 syntynyttä tuusulalaismiestä murhan yrityksestä ja kotirauhan rikkomisesta. Hän on ollut tutkintavankeudessa viime vuoden lokakuusta lähtien.

Rikoksesta epäiltynä oli myös pitkään tutkintavankeudessa istunut jyväskyläläinen kuntapoliitikko Teemu Torssonen. Keskusrikospoliisin suorittaman esitutkinnan loppuvaiheessa paljastui, ettei hän ole ollut mukana väkivallanteossa.

Poliittinen motiivi

Jutun tutkinnanjohtaja, KRP:n rikoskomisaro Jussi Luoto arvioi tutkinnan loppuvaiheessa IS:lle, että teon epäiltynä motiivina oli pahoinpitelyn uhrin eli Pekka Katajan poliittiset toimet.

– Esitutkinnan perusteella poliisin arvio motiivista on, että se on poliittisiin tapahtumiin perustuva henkilökohtainen motiivi, Luoto sanoi tammikuussa.

Juttua istutaan käräjäoikeudessa kolmen tuomarin voimin. Istuntopäiviä on varattu jutulle kaikkiaan kolme. Tänään tiistaina käydään läpi osapuolten vaatimukset, vastaukset ja asiaesittely. Myös kirjalliset todisteet käydään läpi jutun avauspäivänä.

Keskiviikkona ja torstaina kuullaan asianomistajaa ja vastaajaa sekä jutun todistajia. Myös jutun loppupuheenvuorot ovat torstain ohjelmassa.

Jyväskylän koronatilanteen johdosta istuntosaliin ei päästetä yleisöä.

Yleisö voi seurata istuntoa videoyhteyden varassa toisesta käräjäsalista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?