Kolmelle vankeutta koru­liikkeen murrosta Seinä­joella – liikkeeseen mentiin wc-tilojen ja väli­katon kautta

Oikeuden mukaan miehet matkustivat Virosta Suomeen murtoa varten.

Hyllykallion Prisman yhteydessä sijaitsevaan liikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta.

19.2.2021 14:30

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kolme miestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin Seinäjoella viime kesänä tehdystä koruliikkeen murrosta.

Törkeän varkauden kohteeksi joutui Seinäjoen Prisman Kultatähti-liike. Oikeuden mukaan mieskolmikko meni heinäkuun ensimmäisen päivän iltana ostoskeskukseen, missä kaksi heistä auttoi kolmannen miehen wc-tilojen kautta rakennuksen välikattoon.

Vietettyään yön välikatossa mies pudottautui varhain aamulla köyden avulla kultasepänliikkeeseen kattoon tehdystä reiästä. Hän keräsi laukkuunsa kultaesineitä ja koruja noin 165 000 euron arvosta ja kapusi takaisin välikattoon ja takaisin wc-tiloihin, mistä kaksi miestä auttoivat hänet ulos, syyttäjä sanoi.

Anastettu omaisuus jäi kateisiin.

Miehet saatiin kiinni Virossa ja Espanjassa

Miehet kiistivät syytteet. He myönsivät matkustaneensa 30. kesäkuuta junalla Helsingistä Seinäjoelle ja edelleen 2. heinäkuuta Seinäjoelta Tampereelle. Matkan tarkoituksena oli heidän mukaansa työnhaku ja "pomon" tapaaminen.

Kaksi miehistä kertoi kävelleensä heinäkuun ensimmäisen päivän iltana ja varhain aamulla 2. heinäkuuta Seinäjoen keskustasta Prismaan. Siellä toinen heistä kävi vessassa ja toinen teki ostoksia, miehet kertoivat. Kolmas mies jäi kertomansa mukaan nukkumaan hotelliin.

Käräjäoikeus piti miesten kertomaa täysin epäuskottavana ja katsoi kaikkien kolmen syyllistyneen asiassa törkeään varkauteen. Oikeus katsoi, että miehet tulivat yhdessä Virosta Suomeen teon toteuttamista varten ja poistuivat pian sen jälkeen ulkomaille. Kaksi heistä otettiin myöhemmin kiinni Virossa ja kolmas Espanjassa.

Kaikilla kolmella on aiempaa rikoshistoriaa Virossa, yhdellä myös kolme aiempaa ehdotonta tuomiota Suomessa. Hänet tuomittiin vuoden ja 11 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Kaksi muuta saivat puolentoista vuoden tuomiot.

Lisäksi heidät tuomittiin korvaamaan yhteisvastuullisesti vakuutusyhtiölle sen maksamista vakuutuskorvauksista yli 130 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?