STM:n Voipio-Pulkki: Virusmuunnoksesta tulee valtavirus - Kotimaa - Ilta-Sanomat

STM:n Voipio-Pulkki: Virusmuunnoksesta tulee valtavirus

STM:n ja THL:n tiedotustilaisuudessa kerrottiin Suomen tauti­tilanteesta ja virusmuunnoksista.

18.2. 9:18 | Päivitetty 18.2. 11:57

Erityisesti koronaviruksen Britannian-muunnos aiheuttaa huolta Suomessa, sanovat sosiaali- ja terveysministeriö (STM) sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotteessaan.

THL ja STM pitivät torstaina tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin Suomen koronatilanteesta. Löydät tekstimuotoisen seurannan tilaisuudesta alta.

Suomessa on todettu tähän mennessä yhteensä 450 virusmuunnostapausta. Näistä 427 on Britanniassa havaittua muunnosta. 22 tapausta on Etelä-Afrikan muunnosta ja yksi Brasilian muunnosta.

– Virusmuunnokset eivät ole vielä valtavirus, Liisa-Maria Voipio-Pulkki sanoi.

– Se ottaa oman tilansa ja siitä tulee valtavirus, hän arvioi.

Valtaosa Britannian muunnostapauksista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Husin alueen osuus on hieman yli 70 prosenttia todetuista virusmuunnostapauksista.

Kaupungeista kiinnittyy huomio Vantaaseen ja Helsinkiin. Niissä ilmaantuvuus nousee.

Ravintoloiden osalta on pohdinnassa, olisiko mahdollista sulkea ne joksikin aikaa pääkaupunkiseudulla, sanoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen tiedotustilaisuudessa. Puumalaisen mukaan ravintoloiden sulkemisella epidemiaa saataisiin tehokkaammin hillittyä.

Uusista tartunnoista suurin osa painottuu muutamille alueille Suomessa. Erityisesti pääkaupunkialueen tartuntaluvut korostuvat, ollen selkeästi suurempia kuin muualla.

Puumalaisen mukaan Suomessa saatetaan tänään raportoida lähemmäs 600 uutta koronavirustartuntaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?