Suomesta löytyi oma virus­muunnos, teho-osasto­potilaiden määrä kääntyi nousuun, Hus haluaa tiukempia rajoituksia – tällainen on korona­tilanne nyt - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomesta löytyi oma virus­muunnos, teho-osasto­potilaiden määrä kääntyi nousuun, Hus haluaa tiukempia rajoituksia – tällainen on korona­tilanne nyt

Koronatartunnat kääntyivät kasvuun.

17.2. 22:18

Koronatartuntoihin tuli piikki keskiviikkona.

Suomessa todettiin 548 uutta koronatartuntaa, raportoi Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos THL. Koronakuolemia todettiin kolme.

Uusia tartuntoja oli eniten pääkaupunkiseudulla. Helsingissä uusia tartuntoja on todettu 204, Vantaalla 82 ja Espoossa 38.

Koko Suomen ilmaantuvuus on 91,3.

Koronavirusrokotteen on keskiviikkoon mennessä vajaat 230 000 ihmistä. Rokotteiden saajia on noin 13 000 enemmän edellispäivästä.

Kaksiosaisen rokotteen molemmat rokoteannokset on saanut vajaat 69 000 ihmistä. Yli 80-vuotiaiden ikäryhmissä rokotettuja on 90 000.

Teho-osastolla olevien määrä kääntyi kovaan nousuun. Potilasmäärä lähes tuplaantui viikossa.

Teho-osastolla on hoidettavana 30 koronapotilasta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husin alueella todettiin viime viikolla 1 650 tartuntaa. Luku vastaa viime vuoden huippuviikkojen määriä.

Hus esittää tiukempia kokoontumisrajoituksia. Hus toivoo, että yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä lasketaan kymmenestä kuuteen henkeen.

– Viime viikolla Uudenmaan alueellisen koordinaatioryhmän kokouksessa esitimme, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekee päätöksen, jossa yleisötilaisuuksien enimmäishenkilömäärä on kuusi aiemman kymmenen sijaan. Osa osallistujista halusi aikalisän ennen päätöstä, Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi sanoo tiedotteessa.

Suomesta on löytynyt oma suomalainen koronaviruksen muunnos, kertoo Yle. Muunnos löytyi Etelä-Suomesta.

Löytäjä on Vita Laboratoriot.

Ylen mukaan nimen Fin-796H saaneessa variantissa on mutaatioita, joita on löydetty myös Britannian tai Etelä-Afrikan varianteista.

Vita Laboratoriot pitää mutaatioiden yhdistelmää ainutlaatuisena.

Koronatartunnat ryöpsähtivät Koillis-Lapin Pyhätunturilla.

Pyhätunturilla on todettu 13 koronavirustapausta. Niistä kuusi liittyy ranskalaiseen paralumilautailujoukkueeseen.

Pyhätunturin koronavirustartuntojen lähteeksi on jäljitetty Calle-talon musiikki-ilta tiistaina 9. helmikuuta.

EU ostaa lääkeyhtiö Modernalta 300 miljoonaa lisäannosta koronarokotetta. Asiasta kertoo komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

Modernan koronarokote on yksi kolmesta koronarokotevalmisteesta, joka on saanut myyntiluvan EU:ssa.

Tähän mennessä EU:n yhteishankinnassa on varattu ostomahdollisuus 2,6 miljardiin rokoteannokseen yhteensä kuudelta eri valmistajalta.

THL suosittelee, että henkilömatkustajia kuljettavat kuljetusyhtiöt ja varustamot alkavat edellyttää ulkomailta Suomeen tulevilta matkustajilta negatiivista koronatestitulosta.

Suosituksen mukaan negatiivista todistusta edellytetään viimeistään ensi viikon tiistaista alkaen.

Suosituksella on THL:n mukaan tarkoitus torjua virusmuunnoksien leviämistä Suomeen.

Suositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita matkustajia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?