Syyttäjä: Koskelan murhauhri oli kiltti ja hiljainen poika, jonka ainoita kavereita olivat häntä alistaneet syytetyt

Helsingin Koskelan rikosvyyhdissä on päästy nyt pahoinpitelysyytteisiin. Syyttäjien mukaan uhri oli kiltti ja hiljainen poika, joka vältteli sosiaalisia tilanteita.

Muistokynttilöitä surmapaikalla maanantaina 15. helmikuuta.

17.2.2021 12:22

Syyttäjien mukaan uhriin kohdistunut elokuinen ryöstö oli alkusysäyksenä myöhempiin pahoinpitelyihin. Syyttäjän mukaan uhrilta vietiin elokuussa muun muassa kymmenen euroa käteistä rahaa ja kuulokkeet. Häntä otettiin myös rinnuksista kiinni.

Syyttäjien mukaan varsinainen pahoinpitelytehtailu alkaa perjantaina marraskuun 6. päivä. Pahoinpitely tapahtui Helsingin Koskelan sairaala-alueella.

Syyttäjien mukaan tähän pahoinpitelyyn kolmesta murhasyytetystä osallistui kaksi, nuorin ja toiseksi nuorin poika. Uhri tunsi kyseiset pojat päiväkodista asti. Syyttäjän mukaan molemmat pojat löivät uhria kahdesti avokämmenellä kasvoihin. Syytetyt myönsivät teon oikeudessa.

Oikeudessa myös esitettiin todisteena myös poikien itsensä kuvaama video, jossa näkyy, kuinka uhria lyödään. Syyttäjän mukaan uhri oli puolustuskyvytön.

Syyttäjien mukaan väkivaltaisuuden taustalla oli syytettyjen itsensä kehittämä ”rangaistusleikki”. Uhria rangaistiin hänen ”tekemisistään”, tällä kertaa siitä, kun hän piti ”liian kovaa meteliä”.

Oikeudessa kävi ilmi, että uhri oli luonteeltaan kiltti, hiljainen, minkä lisäksi hän vältteli sosiaalisia tilanteita. Syyttäjän mukaan uhrilla ei ollut juuri muita kavereita kuin syytetyt, jotka pitivät uhria alisteisessa asemassa. Syyttäjän mukaan uhri vietti paljon aikaa omissa oloissaan. Uhri oli myös lastensuojelun asiakas.

Syyttäjän mukaan uhriin kohdistettiin myös kahtena muuna marraskuisena perjantaina väkivaltaa. Myös nämä teot tapahtuivat Koskelan sairaala-alueella.

Syyttäjän mukaan 13. marraskuuta kukin kolme poikaa, joita syytetään murhasta, löi uhria naamaan. Syyttäjän mukaan vanhin syytetyistä käytti lyönnissä nyrkkiä. Tällä kertaa ”rangaistusleikissä” eli ”oikeutettuna tekoon oli se, kun vanhimman syytetyn päälle kaatui olutta. Nyrkillä lyönti kuvattiin videolle, joka esitettiin oikeudessa. Syytetyt myönsivät syytteet.

Kolmas pahoinpitely tapahtui 20. marraskuuta. Tätä syytekohtaa käsitellään myöhemmin tämän päivänä aikana.

Itse henkirikos tapahtui 4. joulukuuta. Myös tätä käsitellään myöhemmin tänään. Epäilyn mukaan poikakolmikko osallistui yksissä tuumin murhaan. Syytetyt ja uhri olivat henkirikoksen tapahtumisen aikaan 16-vuotiaita. Tapahtumapäivänä oli yhden syytetyn pojan syntymäpäivä.

Korjattu kello 13.17. Tarkennettu pahoinpitelysyytteiden saajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?