Rajavartiolaitoksella suuroperaatio Lahdessa: Suomeen epäillään tuodun laittomin keinoin ihmisiä Lähi-idästä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Rajavartiolaitoksella suuroperaatio Lahdessa: Suomeen epäillään tuodun laittomin keinoin ihmisiä Lähi-idästä

Tutkinnanjohtajan mukaan Suomeen epäillään tuodun laittomin keinoin ihmisiä Lähi-idästä.

17.2. 9:30

Rajavartiolaitos kertoo ottaneensa useita rikoksesta epäiltyjä ihmisiä kiinni Lahdessa laajassa operaatiossa. Rajavartiolaitoksen mukaan kiinniotot tehtiin eilen ja ne liittyvät epäilyyn laittoman maahantulon järjestämisestä.

Rikosepäilyn mukaan Suomeen on pitkin viime vuotta tuotu ja yritetty tuoda ihmisiä, joiden maahantulo on tapahtunut laittomin keinoin ilman maahantuloon oikeuttavia asiakirjoja. Teko on tullut ilmi sekä Kaakkois-Suomen rajalla että pääkaupunkiseudun laiva- ja lentoliikenteessä.

Tutkinnanjohtaja Antti Leskelä Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksiköstä kertoo, että kiinniotettujen määrässä puhutaan alle kymmenestä ihmisestä.

Maahantuotujen määrään Leskelä ei tutkinnallisista syistä ota kantaa.

– Puhutaan ihmisistä, joiden tausta on Lähi-idässä, hän sanoo.

Kiinniottojen yhteydessä tehtiin kotietsintöjä yksityisasuntoihin. Rajavartiolaitos kertoo takavarikoineensa tutkintaan liittyvää todistusaineistoa.

Asiaa tutkitaan törkeänä laittoman maahantulon järjestämisenä. Tutkintaa hoitavat Suomenlahden merivartioston ja Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksiköt.

Tutkinta jatkuu epäiltyjen kuulemisella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?