Lehti: Poliisi teki kotietsinnän sukellusvene­murhaaja Madsenin vaimon asuntoon Salossa

Tanskan poliisin pyynnöstä tehty kotietsintä liittyy Peter Madsenin lokakuiseen vankilapakoon, kertoo tanskalainen Ekstra Bladet.

Murhasta elinkautiseen tuomittu tanskalaienn keksijä Peter Madsen kertoi työstään Kööpenhaminassa toukokuussa 2017. Elokuussa hän murhasi ruotsalaistoimittaja Kim Wallin sukellusveneessään.

6.2.2021 5:41

Salossa asuva tanskalaisen sukellusvenemurhaaja Peter Madsenin vaimo Jenny Curpen sai torstaiaamuna yllätysvieraita, kun poliisi teki kotietsinnän hänen asuntoonsa.

Asiasta kertoo tanskalainen Ekstra Bladet -lehti.

– He veivät kirjeitä, käsikirjoituksia ja piirroksia, joita olen saanut Peteriltä. He tutkivat jopa roskikseni ja parvekkeen tuhkakupin, Curpen kertoi lehdelle.

Ekstra Bladetin näkemien asiakirjojen mukaan etsintä suoritettiin Tanskan poliisin pyynnöstä ja se liittyy epäiltyyn avunantoon, kun Madsen pakeni lokakuussa vankilasta Kööpenhaminassa. Lehden mukaan poliisi etsi erityisesti aseteollisuuteen ja raketteihin liittyviä dokumentteja, käyttöohjeita tai piirroksia.

Madsen suorittaa elinkautista tuomiota murhattuaan ruotsalaisen toimittaja Kim Wallin vuonna 2017 sukellusveneessään. Lokakuussa hän onnistui pakenemaan Herstedvesterin vankilasta otettuaan panttivangiksi vankilapsykologin, jonka luona oli ollut käymässä. Poliisi otti Madsenin kuitenkin kiinni jo neljän tunnin kuluttua.

Madsenin vankilapakoon liittyviä rikoksia käsitellään Tanskassa tiistaina alkavassa oikeudenkäynnissä.

Tanskan poliisi on epäillyt Madsenin saaneen apua yhdeltä tai useammalta ihmiseltä pakoyritykseensä. Ekstra Bladetin haastatteleman Madsenin asianajan mukaan Curpen ei kuitenkaan ole syytettynä asiassa. Myös Curpen itse kiistää lehdelle auttaneensa miestään hankkeessa.

Curpen ja Madsen vihittiin samaisessa Herstedvesterin vankilassa joulukuussa 2019.

Moskovasta kotoisin oleva ja nykyisin taiteilijana työskentelevä Curpen saapui Suomeen lokakuussa 2013 YK:n kiintiöpakolaisena silloisen puolisonsa kanssa. Pariskunta kuului osaksi kymmenien venäläisten oppositioaktivistien ryhmää, joka haki eri Euroopan maista poliittista turvapaikkaa poliittisen vainon takia. Suomi myönsi molemmille turvapaikan samana vuonna.

Artikkelia korjattu 6.2.2020 kello 8.41. Korjattu Jenny Curpenin nimen kirjoitusasu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?