Mies tuomittiin vartijan pahoin­pitelystä Riihimäen vankilassa – teko rikollis­järjestö UB:n nimissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies tuomittiin vartijan pahoin­pitelystä Riihimäen vankilassa – teko rikollis­järjestö UB:n nimissä

Tuomion mukaan 21-vuotias mies syyllistyi muun muassa vanginvartijan pahoinpitelyyn ja virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.

28.1. 16:17

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi torstaina tuomionsa jutussa, jossa kahta miestä syytettiin väliaikaiseen toimintakieltoon määrätyn rikollisryhmä United Brotherhoodin (UB) toiminnan jatkamisesta.

Tuomion mukaan 21-vuotias mies syyllistyi muun muassa vanginvartijan pahoinpitelyyn ja virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen. Oikeus katsoi näytetyksi, että mies teki nämä teot osana järjestäytyneen rikollisryhmän UB:n toimintaa.

Tuomion mukaan ei ollut uskottavaa, että vartija olisi ollut sattumanvarainen kohde. Vartijan nimi oli ollut listalla, joka löytyi toisen, 42-vuotiaan syytetyn sellistä. 42-vuotias syytetty oli UB:n puolikasjäsen. Oikeus kuitenkin katsoi jääneen näyttämättä, että hän olisi yllyttänyt 21-vuotiasta tekoihin, ja hänen syytteensä hylättiin.

21-vuotias tuomittiin myös laittoman yhdistystoiminnan harjoittamisesta sekä laittomasta uhkauksesta. Hän sai vuoden ja kahdeksan kuukautta vankeutta. Rikokset tapahtuivat viime vuoden keväällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?