Koronatartunnat räjähtivät Jyväskylässä – kaupungin mukaan tilanne on erittäin vakava, tapausten määrä kasvaa hetki hetkeltä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Koronatartunnat räjähtivät Jyväskylässä – kaupungin mukaan tilanne on erittäin vakava, tapausten määrä kasvaa hetki hetkeltä

Jyväskylän kaupunki tiedotti keskiviikkona, että kaupungissa on ilmennyt ennätyksellinen määrä uusia koronatartuntoja.

Jyväskylässä on tapahtunut kaksi isoa altistumista.­

27.1. 17:30 | Päivitetty 27.1. 17:56

Jyväskylän kaupunki kertoi kello 17.10 lähetetyssä tiedotteessa, että kello 15 mennessä koronatartuntoja oli Jyväskylässä ilmennyt jo 52 kappaletta. Kyseessä on kaupungin suurin päiväkohtainen määrä koronaepidemian alkamisen jälkeen.

Kello 17.36 lähetetyssä tiedotteessa tartuntojen määrän kerrottiin nousseen 81:een.

– Tartuntoja ilmenee edelleen erityisesti opiskelijoiden keskuudessa. Kaupunki seuraa tilannetta ja tiedottaa siitä aktiivisesti, uudessa tiedotteessa todettiin.

Keskiviikkona todetuista tartunnoista puolet on lähtöisin viime viikolla tapahtuneesta ravintola-altistuksesta. Torstaina 21. tammikuuta jyväskyläläisessä ravintolassa järjestettiin opiskelijoille suunnattu tapahtuma, johon osallistui terveydenhuollon saamien tietojen mukaan noin 150 henkilöä.

Toinen tartuntamäärää selittävä tapaus sai alkunsa viime viikolla jyväskyläläisissä harrastustiloista.

 Harmillista tietysti nyt on se, että tältäkin tilanteelta olisi vältytty, jos nykyisiä esimerkiksi 10 hengen kokoontumisrajoitusta olisi noudatettu.

Viime perjantaista lukien Jyväskylässä on ilmennyt uusia koronatartuntoja 112 kappaletta. Kaupunki on tilanteesta äärimmäisen huolissaan.

Tilanteen laajuutta kuvaa karanteeniin asetettujen määrä. Jo ennen keskiviikkoa karanteeniin on kuluneen viikon aikana asetettu 750 ihmistä. Tänään ilmenneiden tartuntojen myötä karanteenissa olevien määrä kasvaa reilusti yli 1 000 henkilöön.

– Tartunnan selkeää alkuperää ei (ravintola-altistumisen osalta) nyt tiedetä ja koska tartuntoja on tilaisuudesta näin iso määrä, näytteistä tutkitaan myös muuntoviruksen mahdollisuus, tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä toteaa.

Jyväskylän kaupunki ennakoi, että tartuntamäärät voivat kasvaa analysoinnin edetessä tämän illan ja huomisen päivän aikana.

Kaupunki vetoaa, että suosituksia noudatettaisiin nyt laajasti.

– Harmillista tietysti nyt on se, että tältäkin tilanteelta olisi vältytty, jos nykyisiä esimerkiksi 10 hengen kokoontumisrajoitusta olisi noudatettu. Tilanne on kuitenkin nyt tämä ja kaupunki tekee tarkentuvien tietojen pohjalta uuden arvion. Käyttöön otetaan tilannekuvan tarkentuessa kaikki ne lisätoimenpiteet, joilla tilanne saadaan rauhoittumaan ja tartuntojen leviäminen pysähtymään, kaupunginjohtaja Timo Koivisto tiivistää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?