Tämä on Suomen koronatilanne nyt – katso sunnuntain tiedot - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tämä on Suomen korona­tilanne nyt – katso sunnuntain tiedot

Suomessa on todettu 246 uutta koronatartuntaa.

24.1. 20:08

Suomessa on todettu 246 uutta koronatartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL sunnuntaina.

Viimeisen kahden viikon aikana on raportoitu 377 tartuntaa enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisten kahden viikon ajalta on noin 70 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) runsaat 118 tartuntaa ja pienin Itä-Savon sairaanhoitopiirin 10 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 42 580.

Suomessa on rokotettu yli 100 000 ihmistä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi sunnuntaina, että Suomessa rokotettu noin 105 000 ihmistä. Noin 4 400 ihmistä on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Vähintään 70 vuotta täyttäneistä noin 30 000 on saanut ainakin yhden rokoteannoksen.

Suomalaisten massarokottamisen alkaminen uhkaa viivästyä lääkeyhtiö AstraZenecan ongelmien takia. Yhtiö ilmoitti perjantaina, että se ei pysty toimittamaan Eurooppaan niin paljon rokotteita kuin alun perin ilmoitettiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio kertoi lauantaina, että yhtiön rokotteita saadaan helmikuussa ehkä noin 200 000, kun alun perin määrän oletettiin olevan heti alussa useisiin satoihin tuhansiin.

Hallitus neuvottelee koronatoimista alkuviikosta

Hallitus jatkaa maanantaina neuvotteluitaan koronatoimista. STT:n tietojen mukaan huomenna pohditaan ennen kaikkea sitä, missä vaiheessa leviämisvaiheen toimia pitäisi ottaa käyttöön. Hallitus miettii, pitäisikö koronaviruksen leviämisvaiheen rajoitustoimia olla myös niillä alueilla, jotka eivät nykyisten kriteerien mukaan ole leviämisvaiheessa.

Hallituksen on tarkoitus päivittää hybridistrategiaansa, sillä sitä on tarkasteltava uudestaan koronavirusmuunnosten aiheuttamassa tilanteessa. Uudet muunnokset leviävät tiettävästi herkemmin kuin niin sanottu alkuperäinen virus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?