Marin puhelusta Niinistön kanssa Navalnyi-sotkun jälkeen: ”Esitin toiveen, että olisi syytä keskustella useammin”

Pääministeri Marinin ymmärryksen mukaan presidentinkanslia oli mukana sunnuntaisessa Navalnyi-viestiketjussa. Marin myöntää, että hänen esikuntansa olisi silti pitänyt olla myös suoraan yhteydessä presidentinkansliaan.

22.1.2021 13:03

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan hänen ja presidentti Sauli Niinistön keskinäistä ajatustenvaihtoa on syytä lisätä Navalnyi-sekaannuksen jälkeen. Marin kertoi esittäneensä asiasta toiveen keskusteltuaan presidentin kanssa maanantaina Navalnyin vapauttamista vaatineen twiittinsä jälkeen.

– Olen esittänyt toiveen siitä, että olisi myös syytä keskustella useammin ulkopolitiikan kysymyksistä yhdessä. Meillä on tietenkin ollut haasteena se, että emme ole voineet kahdenkeskisesti koronan vuoksi tavata samalla tavalla kuin aiemmin. Uskon, että tähänkin löytyy kanavia ja välineitä. Uskon myös, että tahto on yhteinen: vahvistaa entisestään keskusteluyhteyttä.

Marin toisti Säätytalolle hallituksen neuvotteluihin saapuessaan eilen IS:lle kertomansa itse sekaannuksesta, mutta antoi ymmärtää presidentin kanslian olleen myös sunnuntain sähköpostinvaihdosta tietoinen.

– Mitä tulee maanantaiseen niin minun käsitykseni oli, että tässä oli pidetty suoraa yhteyttä myös tasavallan presidentin kansliaan. Omasta esikunnastani oli oltu yhteydessä ulkoministeriöön ja tässä viestiketjussa ymmärtääkseni myös presidentinkanslia on ollut mukana. Keskusteltiin EU:n yhteisestä kannanotosta ja Navalnyin tilanteesta, mutta selkeästi olisi pitänyt tietenkin olla esikunnasta suoraan myös tasavallan presidentin kansliaan yhteydessä.

Kysymykseen ulkopolitiikan marssijärjestyksestä Marin vastasi:

– Marssijärjestys on aivan selvä: Tasavallan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?