Ajokelikartta parkuu nyt punaisena – Foreca muistuttaa: ”Tämä on ajokeliä eniten huonontava tekijä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ajokelikartta parkuu nyt punaisena – Foreca muistuttaa: ”Tämä on ajokeliä eniten huonontava tekijä”

Pakkanen ja tuuli tekevät lumesta helposti pöllyävää. Ajokeli säilyy huonona, vaikka lumisade hellittäisi.

Tältä näytti tänään päivällä Turun moottoritiellä Espoossa.­

21.1. 19:10

Nyt kannattaa olla erityisen varovainen liikenteessä, sillä Forecan ajokelikartta hehkuu punaisena suuressa osassa maata. Ajokeli on erittäin huono monilla teillä.

Forecan mukaan Pirkanmaan seutu ja Lounais-Suomi ovat jo pääosin poutaantuneet, mutta Kaakkois-Suomessa sää on illan mittaan huono. Myös Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan kelitilanne heikentyy.

Yön kuluessa lumisateet suuntaavat kohti Pohjois-Suomea.

Näkyvyys oli päivällä huono myös Tikkurilan juna-asemalla Vantaalla.­

– Lumisateisilla alueilla oleellista se, että lunta tulee reilusti ja tuuli on voimakas. Pieni pakkanen tekee lumesta kevyttä ja tuuli puhaltaa sitä voimakkaasti. Tämä on ajokeliä eniten huonontava tekijä. Lisäksi tienpinnat ovat erittäin liukkaita, vaikka alue olisi muuten poutainen, Forecalta muistutetaan.

– Vaikka tilanne muuttuu lumisateiden osalta paremmaksi Etelä- ja Länsi-Suomessa huomisaamuun mennessä, liikenteessä vallitsee kuitenkin talvinen ajokeli. Mistään hirveän hyvästä ajokelistä ei siis silti uskalla huomennakaan puhua.

Liikenne etenee nyt normaalia hitaammin ja onnettomuusriski on huomattava. Ilmatieteen laitoksen mukaan koko loppuviikko sujuu ”ailahtelevien keliolojen merkeissä”.

Myös Itä-Uudenmaan poliisi muistutti asiasta tänään päivällä Twitter-tilillään.

– Ajokeli ja näkyvyys liikenteessä on erittäin huono ja pahenee koko ajan runsaan lumentulon johdosta. Itä-Uudenmaan poliisi muistuttaa noudattamaan erityistä varovaisuutta tien päällä ja pitämään turvavälit riittävinä edellä ajavaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?