Koskelan murhasta epäillyt viestittelivät teosta etukäteen – tutkinnan­johtaja: ”Nähtävissä tarkoitus kohdistaa väki­valtaa uhriin” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Koskelan murhasta epäillyt viestittelivät teosta etukäteen – tutkinnan­johtaja: ”Nähtävissä tarkoitus kohdistaa väki­valtaa uhriin”

Kolmikko oli myös kuvannut tekojaan. Poliisin tiedossa ei ole, että tallenteita olisi levitetty ulkopuolisille.

21.1. 14:01

Helsingin Koskelan teinimurhan tutkinnassa on tullut ilmi viitteitä siitä, että epäillyt nuoret ovat suunnitelleet etukäteen 16-vuotiaan uhrinsa pahoinpitelemistä.

Asiasta kertoivat ensimmäisinä MTV:n Rikospaikka ja Helsingin Sanomat.

Uhri surmattiin Koskelan sairaalan läheisyydessä perjantaina 4. joulukuuta 2020. Murhasta epäillyt nuoret olivat pahoinpidelleet uhria samalla paikalla aiemminkin.

– Epäillyt ovat viestitelleet keskenään ennen perjantaita siten, että niistä on nähtävissä tarkoitus kohdistaa väkivaltaa uhriin tulevana perjantaina, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Teoille ei ole löytynyt muuta motiivia kuin kiusaaminen. Forss luonnehti aiemmin MTV:n Rikospaikka-ohjelmassa, että kolmikko on pitänyt uhriaan ”hauskanpitovälineenä”.

Forssin mukaan kyse on tapahtumaketjusta. Pahoinpitelyjen epäillään tapahtuneen aina perjantai-iltaisin. Pahoinpitelyitä ryydittivät päihteiden käyttö ja tekojen kuvaaminen.

– On muutamia tallenteita myös aikaisemmista tapahtumista, mutta selvästi enemmän näistä joulukuun neljännen päivän tapahtumista.

Tällä haavaa näyttäisi siltä, ettei tapahtumista otettuja kuvia tai videoita ole levitetty ulkopuolisille.

– Meillä ei ole tiedossa, että muut kuin nämä kolme epäiltyä olisivat saaneet kuvia tai videoita näistä tapahtumista.

Noin puolitoista kuukautta kestänyt murhatutkinta on viittä vaille valmis.

Rikos paljastui maanantaina 7. joulukuuta, kun rakennusmies löysi nuoren pojan ruumiin Koskelan sairaalan lähistöltä. Rikoksista epäilty kolmikko otettiin kiinni heti samana päivänä ja käräjäoikeus määräsi heidät myöhemmin vangittavaksi.

Vuonna 2004 syntyneet nuoret odottavat nyt tutkintavankeudessa oikeudenkäynnin alkua. Yksi heistä on ehtinyt täyttää 17 vuotta vankeutensa aikana, muut kaksi ovat yhä 16-vuotiaita.

Artikkelia täydennetty kello 15.04: Suunnitelmallisuudesta kertoi ensimmäisenä MTV.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?