Niinistö keskusteli Navalnyin vangitsemisesta Putinin kanssa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Niinistö keskusteli Navalnyin vangitsemisesta Putinin kanssa

Puhelu käytiin Suomen aloitteesta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on keskustellut Navalnyin tilanteesta Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.­

21.1. 12:10 | Päivitetty 21.1. 12:30

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat käyneet puhelinkeskustelun torstaina aamupäivällä, tiedottaa presidentin kanslia.

Tiedotteen mukaan presidentit puhuivat venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin vangitsemisesta ja sen vaikutuksista Euroopan maiden ja Venäjän suhteisiin.

He myös jatkoivat vuodenvaihteessa käymäänsä keskustelua suurvaltasuhteista ja asevalvonnasta.

– Navalnyin kiinni ottaminen pitää päättyä mahdollisimman äkkiä. Samalla on todettava, ettei ole mitään laillista aihetta pitää häntä edes kiinniotettuna, Niinistö sanoi Helsingin Sanomille maanantaina.

Navalnyi pidätettiin sunnuntaina Moskovan lentokentällä ja vangittiin 30 päiväksi. Hän oli palaamassa Saksasta, jossa hän oli hoidettavana ja toipumassa myrkytysyrityksen jälkeen. Navalnyi myrkytettiin Venäjällä elokuun lopulla.

Navalnyi on syyttänyt elokuussa tapahtuneesta myrkytyksestään Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä, joka hänen mukaansa toimi presidentti Putinin käskystä. Kreml on kiistänyt syytökset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?