Isä syötti kannabiskeksejä 11-vuotiaalle pojalleen – poika sammalsi ja sai nauru­kohtauksia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Isä syötti kannabiskeksejä 11-vuotiaalle pojalleen – poika sammalsi ja sai nauru­kohtauksia

Isän teko paljastui, kun toinen hänen pojistaan saapui asunnolle, ja tämä ihmetteli velipuolensa käyttäytymistä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.­

19.1. 16:32

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan miehen huumausainerikoksesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta 1 vuoden ja 2 kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä sen ohella 80 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 480 euroa.

Rikosten uhreiksi joutui miehen kaksi poikaa, nuorempi oli tapahtuma-aikaan 11-vuotias, vanhempi jo täysi-ikäinen. Mies syötti nuoremmalle kannabiskeksejä ja vanhempaa hän uhkasi muun muassa tappamisella, kun tämä kertoi keksien syöttämisestä velipuolensa äidille. Pahoinpitelysyyte täyttyi, koska poika sai kannabiskeksien syömisestä oireita.

Tapahtumapäivänä, elokuussa vuonna 2018 11-vuotias poika vietti aikaa kaksistaan isänsä kanssa. Isä leipoi keksejä, ja laittoi niihin kannabista, jossa oli huumausaineena vaikuttavia ainesosia. Mies tarjosi kaksi keksiä pojalleen, eikä kertonut, että niiden sisällä on kannabista. Isä oli käyttänyt noin 20 keksiin noin 10 grammaa kannabista.

Helsingissä sijaitsevalle asunnolle saapui miehen täysi-ikäinen poika. Isä kysyi häneltä vitsailevasti, arvaisiko tämä, mitä kekseissä oli. Suoraan isä ei sanonut asiasta, mutta poika arveli isänsä elämäntilanteen takia, etteivät ne olleet tavallisia.

Tietokoneella pelannut 11-vuotias poika valitti, että hänen kaulassaan oli tukkoinen olo, myös päätä särki. Hän sanoi myös, että pelistä kuuluisi rummutusta ja outoja ääniä. Velipuoli tarkisti asian kuuntelemalla kuulokkeita, mutta hän ei huomannut mitään erikoista äänissä. Hetken kuluttua 11-vuotias käyttäytyi normaalia iloisemmin ja sai naurukohtauksia. Myös puhe sammalsi ja hän oli ahdistunut.

Täysi-ikäinen poika otti isänsä puhutteluun, ja kysyi häneltä, oliko kekseissä kannabista. Isä myönsi teon. Isä kielsi poikaansa kertomasta asiasta 11-vuotiaan äidille. Hän kuitenkin ilmoitti asiasta kolmisen viikkoa myöhemmin.

Tästä isä ei pitänyt, vaan myöhemmin hän viestitteli ja soitti täysi-ikäiselle pojalleen. Isä uhkasi muun muassa tappamisella ja väkivallalla. Isä ei osannut kertoa oikeudessa, miksi hän lisäsi kekseihin kannabista.

Hän joutuu maksamaan nuoremmalle pojalleen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1 000 euron korvaukset ja vanhemmalle pojalleen 2 600 euron korvaukset kärsimyksestä, kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Helsingin käräjäoikeuden joulukuun loppupuolella antama tuomio ei ole lainvoimainen, sillä isä on ilmoittanut tyytymättömyyttä tuomioon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?