Luvassa heikkoa pakkasta ja kevyttä lumisadetta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Luvassa heikkoa pakkasta ja kevyttä lumisadetta

Päivän lumisateet ovat paikallisia ja enimmäkseen heikkoja. Lapin koillisosassa sää vähitellen selkenee.

19.1. 7:17 | Päivitetty 19.1. 7:18

Iltapäivällä lunta sataa paikoin etelässä Satakuntaa myöten sekä idässä. Myös pohjoisessa pilvisyys on laajalti runsasta, mutta lumisateet ovat lähinnä kevyitä pakkaslumisateita. Lapin koillisosassa on jo selkeämpää ja selkenee illalla ja yöllä yhä laajemmalla alueella.

Melko heikko pakkanen tarkoittaa vuodenajalle jokseenkin tavanomaisia lämpötiloja.

Pohjoisessa ilmamassa muuttuu kylmemmäksi, jolloin varsinkin sään seljetessä pakkanen kiristyy, kuten Lapin koillisosassa jo yöllä.

Keskiviikkoaamua kohti Lapin selkeässä koillisosassa on pakkasta 20 - 25 astetta. Heikot lumisateet painottuvat Pohjois-Karjalasta Perämeren pohjoisosan tienoille ulottuvalle alueelle. Etelämpänä pilvipeite paikoin rakoilee, mutta illalla maan lounaisosaan leviää jo lumipyry kaakkoistuulen voimistuessa.

Torstaina lunta pyryttää itäkaakkoisella tuulella etenkin maan etelä- ja keskiosassa, illan kuluessa myös Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Lounaisrannikolla sataa myös vettä, ensin jäätävästi.

Euroopassa keskiviikkona Keski-Eurooppaan virtaa lounaasta lämpimämpää ilmaa. Vesisateita ulottuu Britteinsaarilta Skandinavian eteläisimpään osaan. Myös Espanjassa sataa vettä lännestä alkaen. Muuten Keski- ja Etelä-Euroopassa on laajalti poutaisempaa, tosin sumupilveä voi esiintyä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?