Volvo-kuski ei suostunut pysähtymään, ajoi päin punaisia, kaahasi kävely­tiellä ja oli ajaa lapsen päälle – kun poliisi sai miehen kiinni, syy pako­matkalle kävi pian selväksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Volvo-kuski ei suostunut pysähtymään, ajoi päin punaisia, kaahasi kävely­tiellä ja oli ajaa lapsen päälle – kun poliisi sai miehen kiinni, syy pako­matkalle kävi pian selväksi

Poliisi päätti tarkistaa lauantai-iltana auton Meri-Lapissa. Siitä alkoi hurja takaa-ajo.

Kuvituskuva.­

17.1. 11:22

Lapin poliisi kertoo takaa-ajosta, jossa 29-vuotias mies saatiin kiinni rajusta vastustelusta huolimatta.

Poliisin tiedotteen mukaan poliisipartio päätti pysäyttää Meri-Lapissa Jokivarrentiellä Volvon lauantai-iltana kello 21.10. Kuljettaja ei noudattanut pysähtymiskäskyä vaan lähti pakenemaan. Kuski ajoi päin punaisia ja kaahasi 50 kilometrin tuntinopeusrajoitusalueella yli 100 kilometrin tuntinopeutta.

Pako jatkui vanhaa Kemintietä, ja raviradan kohdalla pakoauton nopeus oli yli 170 kilometriä tunnissa. Perässä ajanut partioauto menetti hetkeksi jopa näköyhteyden pakenijaan.

Toinen poliisipartio tavoitti pakenijan Torniontien ja Jäämerentien risteyksessä Keminmaassa. Volvo-kuljettaja teki takaa-ajon aikana useita vaarallisia ohituksia vilkkaan liikenteen seassa. Isohaaran voimalan sillalla pakoautoa ajanut mies ohitti edellä ajaneen siten, että lähes törmäsi ajoradan ja rautatien erottavaan kaiteeseen. Kuski ajoi sillalla hetkellisesti jopa kevyenliikenteenväylää pitkin.

Pakomatka jatkui reilusti ylinopeutta, ja välillä pakenija käytti vastaantulevien kaistaa. Perämerentien ylittävän sillan jälkeisessä liikenneympyrässä Karjalahdenkadulle kääntyessään pakenija oli lähellä ajaa pyöräilijälapsen päälle. Lapsi oli ylittämässä suojatietä.

Seuraavaksi mopoilija oli lähellä jäädä pakenijan yliajamaksi Sauvonväylän liikenneympyrässä.

Lopulta pako päättyi Pengerkadun ja Iso-törmänkadun risteyksessä ojapenkkaan kylki edellä. Pakenija vastusti kiinniottoa voimakkaasti. Hänelle laitettiin käsiraudat.

Pakenijaksi selvisi poliisille entuudestaan tuttu 29-vuotias kemiläismies, jonka hallusta löytyi poliisin mukaan huumausaineita. Mies toimitettiin verikokeisiin ja sieltä poliisivankilaan.

Miehellä oli etsintäkuulutus päällä vankilatuomioista. Poliisi arvioi sen olleen yksi syy pakomatkalle.

Pakomatka tuotti listan rikosnimikkeitä: törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, huumausainerikos ja virkamiehen vastustaminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?