Niko Ranta-ahon uusi huumejuttu laajenee – poliisi esittää kolmea vangittavaksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Niko Ranta-ahon uusi huumejuttu laajenee – poliisi esittää kolmea vangittavaksi

IS:n tietojen mukaan mieskolmikosta kaksi on jo ennestään Katiska-jutussa syytteessä huume- ja ampuma-aserikoksista.

14.1. 13:01

Niko Ranta-ahon uusi ”Katiska 2” -huumejuttu laajenee. Keskusrikospoliisi (KRP) esittää vangittavaksi kolmea miestä, joita epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

Ranta-aho otettiin kiinni tiistaina Marbellassa Espanjassa. Hänen epäillään jatkaneen huumebisnestä sen jälkeen, kun hän pääsi viime kesäkuussa vapaaksi Katiska-jutun tutkintavankeudesta.

– Voin vahvistaa sen, että uudet vangitsemiset liittyvät huumejuttuun, joka meillä on tutkinnassa. Muuten en voi kommentoida asiaa, rikosylikomisario Jari Räty KRP:stä sanoo.

Hän ei ota kantaa epäiltyjen henkilöllisyyksiin. IS:n tietojen mukaan nyt vangittavaksi vaadittavat miehet ovat 20-30-vuotiaita ja heistä kaksi liittyy aiempaan Katiska-juttuun. Kaksikko on mukana Katiskan Riihimäelle sijoittuvassa haarassa.

Syytteiden mukaan miehet kytkeytyivät Katiskaan tunnetun teollisuusyrittäjäsuvun jäsenen kautta. Tämä välitti Riihimäen miehille syyttäjän mukaan yli kaksi kiloa amfetamiinia, 1 700 ekstaasitablettia ja yli 300 grammaa kokaiinia.

Teollisuussukuun kuuluva mies hallinnoi syytteiden mukaan 18-22 kilon amfetamiinikätköjä, jotka Ranta-ahon liiga oli kätkenyt Karkkilan metsiin. Lisäksi hän syytteiden mukaan pyöritti Helsingin Haagassa postimyyntikonttoria, jossa postitettiin huumeita verkko-ostajilla Katiskan toisen pääsyytetyn Janne ”Nacci” Tranbergin lukuun.

Riihimäen miehiltä löytyi Katiskan esitutkinnassa ampuma-aseita. Heistä 29-vuotiaalta mieheltä löytyi kivääri ja patruunoita sekä 1 600 grammaa nyrkkeilysäkkiin kätkettyä räjähdettä. Toiselta 30-vuotiaalta mieheltä takavarikoitiin pistooli ja patruunoita.

Myös teollisuussuvun mies oli aseistettu. Hänen kotoaan löytyi 1 300 grammaa räjähdysainetta, taskuaseeksi luokiteltava pistooli, muunnettu revolveri, muunnettu kaasuase ja teleskooppipatukka. Lisäksi Haagan postimyyntikonttorilla säilytettiin Jatimatic-konepistoolia. Syyttäjän mukaan se oli huumevelan panttina.

Huumerikosten ohella miehiä syytetäänkin ampuma-ase- ja räjähderikoksista. Tuomiota ei ole vielä annettu, vaan Helsingin käräjäoikeuden odotetaan antavan sen keväällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?