Peruspalveluministeri Kiuru: Kuntien pidettävä kiinni rajoitustoimista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Peruspalveluministeri Kiuru: Kuntien pidettävä kiinni rajoitustoimista

”Leviämisvaiheen toimenpiteet toteutettava täysimääräisesti ja yhdenmukaisesti kaikilla leviämisvaiheen alueilla”.

Peruspalveluministeri Krista Kiuru tiedotustilaisuudessa torstaina.­

14.1. 11:38

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd) mukaan uusi koronaviruksen muunnos aiheuttaa suurta huolta. Leviämisriskin uhka on ilmeinen, ja se on otettava vakavasti.

Uusi muunnos leviää selvästi nopeammin kuin aikaisemmat alatyypit. Ministeri painottaa, että on tärkeää, että leviämistä hillitseviin toimiin ryhdytään ennakoivasti ja riittävällä volyymillä.

– Kuntien ja alueiden on syytä jatkaa sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeessä esitettyjä rajoitustoimia. Toimia ei pidä tässä vaiheessa purkaa, Kiuru sanoi tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa erityisesti on kiinnitettävä huomiota siihen, että leviämisvaiheen toimenpiteet toteutetaan täysimääräisesti ja yhdenmukaisesti kaikilla leviämisvaiheen alueilla.

Kunnan on myös esimerkiksi huolehdittava terveysturvallisuuden varmistamisesta alueensa rajanylityspaikoilla. Se tarkoittaa muun muassa riittävän testaamisen turvaamista. Valtio korvaa Kiurun mukaan tästä aiheutuvat kustannukset täysimääräisesti.

Hallitus neuvotteli eilen illalla useita tunteja koronatilanteesta ja uusista rajoituksista.

Matkustussuosituksia kiristetään

Kiurun mukaan hallitus linjasi, että sisäministeriö valmistelee esityksen rajaliikenteen tiukentamiseksi muuntoviruksen leviämisen estämiseksi ja ulkoministeriö valmistelee matkustussuositusten kiristämisen.

Lisäksi ulkoministeriö aloittaa matkustussuositusten jatkuvan päivittämisen THL:n ohjeistuksen mukaisesti.

– Tämän lisäksi STM ja muut ministeriöt valmistelevat esityksen muista tarvittavista lisätoimenpiteistä muuntoviruksen leviämisen estämiseksi ensi viikon neuvotteluihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?