38-vuotias perheenisä murhasi joululahjojen takia Tampereella – uusi sarja esittelee suomalaisia sarjamurhaajia - Kotimaa - Ilta-Sanomat

38-vuotias perheenisä murhasi joululahjojen takia Tampereella – uusi sarja esittelee suomalaisia sarjamurhaajia

10 suomalaista sarjamurhaajaa -sarjan ensimmäisessä jaksossa tutustutaan kolmen kauppiaan murhien takana olleen miehen tarinaan.

Uutuussarjassa kuljetaan syvälle sarjamurhaajan mieleen muun muassa oikeuspsykiatri Hannu Lauerman (kuvassa) kanssa. Äänessä ovat myös tapauksia käsitelleet syyttäjät, juristit ja poliisit.­

14.1. 8:15

Rikosylikonstaapeli Kari Korhonen muistaa oululaisen Jukka Lindholmin kilttinä pikkupoikana, joka kulki äitinsä perässä. Tuosta ”kiltistä pikkupojasta” kasvoi suomalainen sarjamurhaaja, sarjakuristajana tunnettu Michael Maria Penttilä. Se sama poika kuristi myös oman äitinsä hengiltä.

Tällä hetkellä Penttilä istuu elinkautista vankeusrangaistusta viimeisestä henkirikoksestaan, 52-vuotiaan seksityöläisen murhasta. Se oli hänen neljäs henkirikoksensa, ensimmäinen murhana tuomittu.

Korhonen tunsi miehen jo lapsena ja pääsee nyt ääneen Discovery+-suoratoistopalvelun 10 suomalaista sarjamurhaajaa -sarjassa, jossa kuullaan myös itse Penttilää ääninauhojen kautta.

– Ei siinä kuulu katumus eikä empatia eikä mikään mukaan, Korhonen kommentoi nauhoja.

Sarjan kyseinen Kuristaja-jakso nähdään Discovery+-suoratoistopalvelussa. Vain sarjan ensimmäinen osa esitetään TV5-kanavalla.

Avausjakso kertoo kauppiaisiin kohdistuneesta murhasarjasta, joka ravisteli Tamperetta 1960-luvulla. Kolmen kauppiaan murhaajaksi paljastui 38-vuotias perheenisä, joka osti yhdeltä uhrilta anastamillaan rahoilla lapsilleen joululahjoja ja vaimolleen uudet kengät.

Todisteita murhista löytyi autotallista, jonne isä oli estänyt perheensä pääsyn. Autotallissa isä oli ottanut hengiltä myös yhden kauppiasuhreistaan. Tämä oli matkannut perheenisän kotiin ja kantanut autotalliin perheenisän ostaman television, kunnes sai kirveestä päähänsä.

Kirvesmies ei siivonnut autotallista edes verilammikkoa. Kuulusteluissa hän kertoi vaimon moittineen häntä, kun rahat olivat loppu ja joulu tulossa.

10 suomalaista sarjamurhaajaa Discovery+-palvelussa torstaisin 14.1. alkaen ja tänään torstaina TV5:llä klo 22.00

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?