Niko Ranta-aho otettiin kiinni Marbellassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Niko Ranta-aho otettiin kiinni Marbellassa

MTV:n mukaan kiinniotto tapahtui Stefan Thermanin omistamassa asunnossa.

Niko Ranta-aho Helsingin käräjäoikeudessa 23. kesäkuuta 2020.­

13.1. 12:00 | Päivitetty 13.1. 13:26

Uusista rikoksista epäilty Niko Ranta-aho on otettu kiinni Espanjan Marbellassa. Kiinniotto tapahtui eilen tiistaina pian sen jälkeen, kun Pirkanmaan käräjäoikeus oli vanginnut Ranta-ahon poissaolevana.

– Huumerikostutkintaamme liittyvä henkilö on otettu kiinni Espanjassa, rikosylikomisario Jari Räty vahvistaa IS:lle. Hän ei kuitenkaan ota kantaa epäillyn henkilöllisyyteen.

Ranta-ahon nimi on kuitenkin julkinen tieto käräjäoikeuden vangitsemispäätöksen kautta.

Espanjan poliisi oli tekemässä kiinniottoa.

Ranta-ahon kiinniotosta kertoi ensimmäisenä MTV, jonka mukaan se tapahtui liikemies Stefan Thermanin omistamassa asunnossa. Ranta-aho on MTV:n mukaan asunut siinä vuokralla.

Ranta-ahoa avustava asianajaja Hannu Kaitaluoma on uusien rikosepäilyjen suhteen toistaiseksi lehtitietojen varassa.

– En tiedä asiasta vielä oikein mitään, en ole puhunut päämiehen kanssa.

Ranta-aho pysyy kiinniotettuna Espanjassa, kunnes hänet päätetään luovuttaa Suomeen. Luovutusmenettelyn kesto riippuu siitä, suostuuko Ranta-aho luovutukseen vai vastustaako hän sitä. Joka tapauksessa kuluu oletettavasti viikkoja ennen kuin Ranta-aho on Suomessa.

Ranta-ahoa epäillään kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, jotka olisivat tapahtuneet viime vuoden loppupuolella eli sen jälkeen kun Ranta-aho kesäkuussa vapautui tutkintavankeudesta. Lisäksi häntä epäillään törkeästä veropetoksesta, joka olisi tapahtunut 2016-2020.

Ranta-aho on suuren Katiska-huumevyyhdin toinen pääsyytetty. Syyttäjät vaativat hänelle 13 vuoden vankeutta muun muassa törkeistä huumausainerikoksista.

Ranta-ahon ja entisen jengipomon Janne Tranbergin johtamaksi epäilty liiga toi Suomeen poliisin laskelmien mukaan yli kymmenen miljoonan euron arvosta huumeita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?