Presidentti Niinistö esittää huolensa rokotus­aikatauluista: ”Kilpajuoksussa ei rokotteiden varaan vielä voi tuudittautua”

Presidentti Niinistön mukaan rokotuksista saadut tiedot ja aikataulut kertovat odotettua hitaammasta edistymisestä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

11.1.2021 16:13 | Päivitetty 11.1.2021 16:52

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön mukaan kuulostaa siltä, että ”lyhyt itsekurin kuuri on parempi kuin jättää koronalle mahdollisuutta tulla lisää kurittamaan taloutta tai terveyttä”.

Niinistö kirjoittaa presidentin kanslian verkkosivuilla, että Euroopan uutiset koronasta ovat hälyttäviä. Lisäksi Niinistön mukaan kokonaan oma lukunsa ovat uudet mutaatiot.

Niinistö sanoo, että rokotusten osalta saadut tiedot ja aikataulut, sikäli kuin niitä on, kertovat odotettua hitaammasta edistymisestä ja ylipäätään rokotteiden toimituksista on vaikea muodostaa selkeää käsitystä.

– Kysymyksiä on myös herättänyt miten eri jäsenmaiden omat rokotteiden hankintatoimet osuvat yksiin EU:ssa sovitun solidaarisen yhteishankinnan kanssa. Kilpajuoksussa ei rokotteiden varaan vielä voi tuudittautua, hän kirjoittaa.

Kirjoituksessaan Niinistö viittaa nobelisti, professori Bengt Holmströmiin, tohtori Martti Hetemäkeen ja professori Martin Scheininiin ja heidän kannanottoihinsa.

– Yhteistä heidän näkemyksissään on ainakin se, että keskeisen tärkeää on ennakoiva varautuminen; siis tiukat, lyhytkestoiset rajoitustoimet jo ennen kuin vaaralliset rajat ovat ylittyneet.

Suomen tartuntaluvut viittaavat Niinistön mukaan siihen, että joulun ja uudenvuoden aikana vältettiin pahimmat uhkakuvat.

– Varovaisuus ja ohjeiden ja määräysten tinkimätön noudattaminen ovat edelleen paras ja välttämätön suoja niin itselle kuin läheisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?